12 простих порад, які допоможуть вам захистити ваші дані на Mi смартфоні

Сьогодні ми хочемо заглибитись у питання захисту персональної інформації, а також у загальні питання безпеки Mi смартфона. Пропонуємо до вашої уваги 12 порад, які допоможуть зробити Mi смартфон більш захищеним.

Порада перша: використовуйте блокування дисплея

Перше, слід зробити, коли ви тільки придбали новенький Mi-смартфон - це подбати про блокування дисплея і захист ваших даних від сторонніх. Зайдіть у Меню Налаштувань, потім Екран блокування > і виберіть метод захисту, який вам найбільше до душі. Зазвичай серед можливих варіантів є:

- літерний пароль
- пароль із цифр
- графічний ключ
- сканер відбитків пальців

Рада друга: Гостьовий Режим

Гостьовий режим допоможе вам приховати від сторонніх очей ваші SMS, паролі та програми. Цей режим ідеальний, якщо ви, наприклад, даєте комусь скористатися вашим Mi смартфоном. Перейдіть до наступного меню:

Налаштування > Додаткові налаштування > Приватність > Налаштування приватності та активуйте "Гостьовий режим". Або просто висуньте шторку і натисніть на наступну клавішу як на скріншоті:

Порада третя: блокування вибраних програм

У MIUI 7 є можливість вибірково закрити доступ до деяких додатків, які зберігають важливу інформацію, наприклад до SMS, пошти або соціальних мереж. На кожну програму можна "повісити" пароль для надійного захисту ваших даних.

Для цього виконайте наступне: Налаштування > Додаткові налаштування > Приватність > Налаштування приватності > і виберіть тут блокування окремих програм. Або ж натисніть на ярлик із ключем у шторці повідомлень. Після цього вам потрібно буде вибрати програми, які варто захистити, а також вигадати пароль.

Рада четверта: Дитячий Режим

Дитячий режим у MIUI створений спеціально для того, щоб ви могли дати дитині смартфон/планшет подивитися мультик або пограти в гру, але при цьому обмежити доступ до інших програм.

Для активації Дитячого Режиму перейдіть в меню, як зазначено в інструкції: Налаштування > Дитячий режим > Активувати.

Рада п'ята: Додаток Безпеки

У MIUI є вбудований додаток безпеки, який допоможе вам здійснити повний контроль над вашим Mi смартфоном. Тут, наприклад, можна дивитися, які програми та як використовують мобільний трафік.

Рада шоста: встановлення програм з надійних джерел

Щоб ви помилково або необережно не встановили шкідливу .apk програму, поставте в меню галочку "Встановлення програм з надійних джерел"

Налаштування > Додаткові налаштування > Приватність > Налаштування приватності > та зніміть чекбокс "Встановлення програм з надійних джерел"

Рада сьома: Root-доступ

Щоб отримати Root права на Mi смартфоні/планшеті, достатньо кілька разів тапнути на версію MIUI в меню налаштувань. Процедура робиться швидко, проте будьте обережні, Root доступ, а також маніпуляції з прошивкою можуть завдати непоправної шкоди смартфону та вашим даним.

Рада восьма: захист від Google

Захистіть ваші дані за допомогою можливостей Google: перейдіть за посиланням https://myaccount.google.com/ залогіньтесь у ваш обліковий запис Google і зробіть найпростіші налаштування захисту ваших даних.

Рада дев'ята: забороніть автоматичне підключення

Деякі смартфони з коробки налаштовані на прийом файлів через Bluetooth та на підключення до публічних Wi-Fi мереж. Відключіть цю функцію на Mi смартфоні, щоб запобігти небажаній передачі даних, а також можливість доступу зловмисників до ваших персональних даних.

Рада десята: позбавтеся невикористовуваних додатків

Чим більше у вас встановлено різних додатків, тим більший ризик, що один з них через вразливість стане причиною витоку даних. Видаляйте програми, які не використовуються, щоб повністю стерти дані тієї чи іншої програми, потрібно зайти в Налаштування > Встановлені програми та вибрати "стерти дані".

Рада одинадцята: робіть бекапи

Щоб не втратити важливі дані, наприклад контакти або список e-mail, робіть резервні копії важливої ​​інформації за допомогою Mi Cloud. Ви можете синхронізувати ваші контакти, нотатки та інші дані користувача.

Рада дванадцята: активуйте пошук пристрою

Подібна функція допоможе відстежити ваш смартфон у випадку втрати або крадіжки, а також провести маніпуляції щодо видалення даних із пристрою. Таким чином, ваша особиста інформація не потрапить до рук зловмисникам.

Докладніше про пошук загубленого Xiaomi пристрою ми розповідали в нашій статті.