Огляд відеореєстратора Xiaomi Yi Car DVR

Після виходу спортивної екшн-камери XiaoYi Sports Camera - поява повноцінного відеореєстратора Xiaomi стала справою часу.

На більш ніж півроку з моменту релізу мініатюрної спортивної камери, компанія Yi, яка є партнером Xiaomi, випустила Yi Car DVR - розумний відеореєстратор для автомобілів.

Упаковка та комплект поставки

Car DVR поставляється у білій коробці з картону, у верхньому кутку є фірмовий логотип Yi, сама коробочка скріплена паперовою червоною стрічкою. Усередині знаходиться сам реєстратор, кліпса на лобове скло авто, автомобільна зарядка (від прикурювача) на два порти USB і з синім світлодіодом (горить коли щось заряджається). Крім цього, в комплекті поставки є інструкція і дуже довгий шнур USB - micro USB для заряджання камери.

Комплект поставки дуже тлумачний, реєстратором можна користуватися одразу з коробки, ніякі додаткові аксесуари, крім картки пам'яті, яка не йде в комплекті, купувати не потрібно.

Дизайн та розташування елементів

Камера чимось нагадує Yi Camera, вона має схожий корпус та винесений об'єктив. Усього є два кольори корпусу – золотистий та сірий. На її тильній стороні знаходиться TFT дисплей з діагоналлю 2.7" дюймів і роздільною здатністю 960×240 пікселів. Під екраном розташовані чотири клавіші управління і два світлодіоди в правому кутку: жовтий показує що камера веде зйомку, а червоний >

На верхній межі є кріплення під автомобільний утримувач на лобове скло. Micro USB порт зарядки знаходиться на правій грані – це зручно для машин з лівим кермом, оскільки провід не заважає. На протилежній лівій грані знаходиться відкрите гніздо для microSD картки пам'яті, підтримуються карти від 8 до 64 Гб, ідеально для роботи клас 10.

Об'єктив ширококутний - 165° та має велику апертуру F1.8. Так як корпус Yi Car DVR зроблений із пластику, реєстратор легкий і важить лише 74 грами.

Який принцип роботи Yi Car DVR?

Камера самодостатня, за наявності карти пам'яті формату microSD вона може використовуватися прямо з коробки без смартфона. Знімає Full HD відео з частотою 30 чи 60 fps. Записує ролики по 3 хвилини кожен, це зроблено для реалізації циклічної зйомки, якщо раптом пам'яті на картці пам'яті закінчиться. На картку пам'яті 16 Гб розмістилося близько 50 хвилин Full HD 60 fps відео.

Все керування здійснюється за допомогою чотирьох клавіш під екраном, можна вибрати якість зйомки відео та багато іншого. Однак, щоб подивитися зняте відео вам знадобиться комп'ютер або ноутбук з кардрідером. Також для цих цілей можна скористатися смартфонами з встановленим додатком Yi Dashcam - він відкриє ще більше можливостей.

Всередині стоїть батарея маленької ємності, без підключення до джерела живлення Yi Car DVR може пропрацювати близько 7-10 хвилин, камера заточена на роботу "від мережі", оскільки основне її застосування - це в салоні авто.

Додаток Yi Dashcam

Найефективніше використовувати реєстратор Xiaomi у зв'язці зі смартфоном або планшетом на Android або iOS. Програма називається Yi Dashcam і скачати її можна з офіційного форуму MIUI.ua для Android або ж з iTunes для техніки Apple.

Програма швидко синхронізується з камерою Wi-Fi і може віддалено активувати або скасовувати зйомку. Найголовніше, чим вам допоможе програма - це завантаження роликів на смартфон/планшет для подальшого перегляду або завантаження їх у мережу.

Це дуже зручно, тому що не потрібно постійно шукати ПК та кардрідер для збереження відео. Також у додатку знаходяться різні налаштування реєстратора на зразок якості зйомки або додавання логотипу Yi на відео.

Висновки та ціни

Пристрій сподобався, він чудово знімає у темний час доби, на відео добре помітні номери авто. Також сподобалися розумні функції, які несе в собі реєстратор Xiaomi, зокрема швидке завантаження роликів через вбудований Wi-Fi на смартфон або планшет.

При порівняльній ціні з іншими пристроями Yi Car DVR виграє своєю відмінною якістю, чудовою зйомкою у темний час доби, приємним дизайном та звичайно ж розумними функціями.