Інтертелеком. 13 років на ринку телекомунікацій.

     16 березня 2014 року компанія «Інтертелеком» відзначає тринадцяту річницю свого заснування. Минулий рік став для оператора успішним, ознаменувавшись закріпленням лідерських позицій на ринку, реалізацією значних проектів та, найголовніше, визнанням результатів роботи з боку споживачів.

     У 2013 році оператор зберіг лідерство за темпами зростання абонентської бази. Високі темпи зростання стали результатом реалізації стратегічного плану по роботі з ключовими споживчими сегментами: сегментом домашнього користування в районних центрах і селах і сегментом користувачів високотехнологічних пристроїв, що бурхливо зростає – планшетів та смартфонів.

     Для досягнення зростання ринкової частки в сегменті мобільного користування компанія зробила ставку на надання комплексного рішення – пропозицію сучасних пристроїв у пакеті з вигідними сегментованими тарифами.

     Також важливим фактором, що визначив стійку споживчу увагу до послуг компанії, стало надання бездротового доступу Інтернету на максимальній для українського ринку швидкості – до 14.7 Мбіт/с на базі технології EV-DO Rev.B+.

     На початку 2013 року оператор запропонував ринку інноваційне рішення для користування інтернетом на швидкості до 14.7 Мбіт/с – сертифікований мобільний Wi-Fi роутер. Пристрій забезпечує високошвидкісний Інтернет мобільні гаджети незалежно від стандарту – CDMA, GSM або лише Wi-Fi. Зручність у використанні роутера та додаткова перевага при покупці – безлімітний бездротовий Інтернет на 100 днів у подарунок – визначили успіх пропозиції у споживачів.

     Для максимального спрощення процесу підключення оператор розробив стартовий пакет «3G Інтернет», який містить RUIM-картку. Формати Micro та Nano RUIM дозволяють забезпечити бездротовим Інтернетом широкий спектр сучасних пристроїв. Так формат Nano RUIM підтримують сертифіковані планшети iPad Air, iPad 4 та iPad mini. Завдяки стартовим пакетам, користувачі цих пристроїв можуть використовувати найшвидший інтернет в Україні на швидкості до 14,7 Мбіт/с.

     На ряді з розширенням асортименту пристроїв минулого року оператор кардинально оновив свою тарифну лінійку з урахуванням потреб швидкозростаючого сегмента користувачів смартфонів і планшетів. Особливістю тарифної лінійки для користувачів голосового зв'язку, виведеної у березні 2013 року, стало включення практично до кожного тарифу пакетів інтернет-трафіку без додаткової плати. Також у вересні компанія «Інтертелеком» запропонувала своїм інтернет-абонентам безлімітні тарифи на бездротовий Інтернет, відкривши новий етап у розвитку українського ринку мобільного доступу.

     Регулярна пропозиція цікавих та вигідних тарифних моделей стимулює зростання споживання трафіку абонентами компанії. Сумарний спожитий трафік у IV кварталі 2013 року порівняно з аналогічним показником 2012-го року збільшився на 77% і становив понад 11.6 Петабайт.

     Важливою конкурентною перевагою оператора є те, що «Інтертелеком» зберіг високі темпи будівництва мережі CDMA. У 2013 році кількість базових станцій було збільшено на 31%. Наразі покриття оператора забезпечено більш ніж у 13 тис. населених пунктів України, де мешкає понад 71% українських громадян. У липні компанії «Інтертелеком» та Alcatel-Lucent успішно завершили будівництво на всій території України мобільної магістральної мережі IP/MPLS. Впровадження рішення IP/MPLS дозволить оператору надавати послуги передачі на якісно новому рівні.

     У планах компанії на 2014 рік – збільшити кількість об'єктів інфраструктури на 30%. Нові базові станції планується встановити як на освоєних територіях для ущільнення покриття, так і для забезпечення послуг у великій кількості нових населених пунктів.

     Розвиваючись разом із телекомунікаційним ринком України, найдинамічнішою галуззю економіки, де успіх визначається інноваціями, оператор «Інтертелеком» зберігає головний постійний принцип своєї роботи – орієнтація на клієнта та його потреби. Тим більше втішно усвідомлювати, що щоденна праця співробітників компанії знаходить зізнання з боку споживачів. Результати нашої роботи у 2013 році високо оцінили як експерти галузі, так і пересічні абоненти.

     У рамках проекту «Українська народна премія» оператор «Інтертелеком» став переможцем у категорії «Кращий провайдер бездротового інтернету», набравши найбільшу кількість балів. Крім цього, «Інтертелеком» здобув перемогу в щорічному конкурсі «Фаворити успіху» в номінації «Оператор стільникового зв'язку за технологією CDMA», а комп'ютерний портал chip.ua у рамках щорічної премії CHIP AWARDS 2013 визнав компанію найкращим постачальником мобільного Інтернету. Також генеральний директор компанії «Інтертелеком» Борис Миколайович Акулов став фіналістом загальнонаціональної програми «Людина року 2013» у номінації «Менеджер року».

     «За підсумками 2013 року абонентська база оператора перевищила 1 млн. 400 тис. абонентів, збільшившись більш ніж на 19%. Таким чином, компанія продовжує демонструвати одні з найвищих темпів зростання на українському телеком ринку. Але лідерство визначається як кількісними чинниками. Дуже важливо, що насичений подіями попередній рік став ще одним етапом у професійному зростанні команди Інтертелеком, підтвердив наше вміння попереджати та реагувати на ринкові виклики та реалізовувати інновації, затребувані споживачем. - прокоментував результати роботи компанії генеральний директор Б. Н. Акулов.

Компанія «ІНТЕРТЕЛЕКОМ» займає 4 позицію серед мобільних операторів зв'язку в Україні. Оператор надає послуги мобільного зв'язку, фіксованого зв'язку, міжнародного зв'язку та мобільного 3G інтернет доступу за технологіями CDMA EVDO Rev.A та CDMA EVDO Rev.B у всіх регіонах України. Використовуючи стандарт CDMA, оператор «Інтертелеком» забезпечує високу якість зв'язку та високу швидкість передачі даних, конфіденційність та екологічну безпеку зв'язку. 
Послуги доступні на найширшій зоні покриття серед операторів, що надають послуги 3G інтернет доступу – понад 13 000 населених пунктів. Покриттям забезпечено всі обласні центри, великі населені пункти та основні транспортні магістралі країни. Абонентська база оператора на сьогоднішній день становить понад 1 мільйон 460 тис. абонентів.