Novatel MiFi 4510L – нова модель мобільного Wi Fi роутера 3G стандарту CDMA, перевірена в роботі з операторами Інтертелеком та PEOPLEnet. Також є підтримка LTE, але працює тільки в Америці, можливо, в майбутньому цей стандарт підтримуватиметься і в нашій країні. Зовні Novatel MiFi 4510L нагадує Novatel MiFi2200, я сказав би, що новий роутер був доопрацьований і вдосконалений. У порівнянні з Novatel MiFi2200 він має низку переваг. Наприклад, такі як: екран, повноцінний вихід під антену та потужнішу батарейку. Тестування показало, що завдяки новому потужнішому процесору, який спочатку зроблений під LTE, nbsp; роутер Novatel 4510L має дуже хороші показники швидкості прийому та передачі даних.

З часу появи мобільних точок доступу ми розглянули ряд пристроїв, і вони в основному все схожі один на одного, відмінність тільки в деяких функціях та вартості. На сьогоднішній день Novatel 4510L оптимальний за всіма показниками. Найбільший плюс, це час роботи без підзарядки, було б дуже збільшити його до максимального. Як показує практика, всі вони працюють приблизно 4:00.

З апаратного боку 4510L трохи товщі, ніж деякі з роутерів, які ми бачили раніше, але він, як і раніше, є кишеньковим. MiFi 4510L має привабливий зовнішній вигляд, завдяки чорній матовій задній поверхні та передній глянсовій з металевою смугою навколо. Невеликий дисплей показує важливу інформацію, таку як рівень сигналу, час автономної роботи та кількості підключених пристроїв, зроблений за енергозберігаючою технологією e-ink. Другою важливою перевагою є наявність заводського виходу для підключення зовнішньої антени, дуже необхідна для користувачів, які будуть використовувати Novatel 4510L  у зоні слабкого прийому.

Єдиний мінус MiFi 4510L, який мені вдалося виявити – при підключенні до комп'ютера USB він працює тільки як модем, Wi Fi не роздає. Така сама ситуація, як була з Novatel MiFi 2200.

Загалом, якщо ви шукаєте мобільну точку доступу 3G прямо зараз, Novatel MiFi 4510L якісний пристрій, який викликає довіру.