Xiaomi Redmi 3, Redmi 3 Pro, Redmi 3S та Redmi 3X - порівняння характеристик смартфонів

У компанії Xiaomi в асортименті є дуже приваблива лінійка смартфонів Redmi, яка завжди відрізняється компактністю, потужною технічною базою і, звичайно, тривалим часом роботи від акумулятора. У 2016 році в портфоліо компанії накопичилося кілька телефонів Redmi 3, серед яких: оригінальний Xiaomi Redmi 3, професійний Redmi 3 Pro, Redmi 3S та Redmi 3X. Давайте порівняємо та розберемося, кому який смартфон підійде найбільше, пройдемося по основних пунктах.

Дизайн та зовнішній вигляд

Усі чотири апарати поставляються в металевих корпусах, а також усі, крім Redmi 3, мають на задній грані сканери відбитків пальців. Redmi 3 виділяється наявністю візерунка з ромбів на тильній кришці, у Китаї ця версія смартфона називається Fashion. Його покращена модифікація зі сканером відбитків пальців отримала назву Redmi 3 Pro та її задня грань позбавлена ​​цього специфічного візерунка. Однотонні задні кришки у Redmi 3S/3X.

Щодо ваги та габаритів смартфонів:

- розміри Redmi 3/3 Pro/3S - 69.6×139.3×8.5 мм, вага - 144 грами
- розміри Redmi 3X - 69.7×139.4×8.5 мм, вага - 146 грам

Всі модифікації (крім Redmi 3X) мають три кольори корпусу: золотистий, сріблястий та сірий, при цьому Redmi 3X буває лише сріблястого та золотистого кольорів.

Процесор та інша начинка смартфонів Redmi

Смартфон Xiaomi Redmi 3 та його покращена версія Redmi 3 Pro працюють на 8-ми ядерному чіпсеті Qualcomm Snapdragon 616 (4 ядра Cortex A53 з частотою 1.5 ГГц і 4 ядра Cortex A53 з тактовою частотою 1.2 ГГц), за графік 405.

Redmi 3S та Redmi 3X у свою чергу побудовані на базі процесора Snapdragon 430 на 8 ядер: 4 ядра Cortex A53 з частотою 1.4 ГГц та 4 ядра Cortex A53 з частотою 1.1 ГГц, графічна система Adreno 505.

Також смартфон лінійки Redmi помітні за обсягом вбудованої та флеш-пам'яті:

- Redmi 3 має 2/16 Гб
- Redmi 3 Pro має 3/32 Гб
- Redmi 3S має 2/16 Гб, 3/32 Гб
- Redmi 3X має 2 /32 Гб

Всі модифікації мають гібридний слот під microSD карти пам'яті, є підтримка карт до 128 Гб. Крім цього, акумулятори у смартфонів також однакові - на 4100 мАг.

Інтерфейси, камери та інше

Усі чотири модифікації Redmi 3, Pro, 3S та 3X оснащуються однаковими модулями камер:

- Основна камера - 13 Мп, діафрагма f/2.0, датчик ISOCELL, LED спалах, запис відео у Full HD форматі
- Фронтальна камера - 5 Мп, діафрагма f/2.0, запис відео у Full HD форматі

А також всі вони мають micro USB порт на нижній грані та стандартні набори бездротових технологій:

- Wi-Fi
- Bluetooth 4.1
- ІЧ порт для керування технікою в будинку
- micro USB + OTG

У всіх трьох моделей на верхній грані розташовані 3.5 мм аудіовиходи і звичайно всі версії з часом отримають оновлення до MIUI 8. Що стосується мобільних мереж, апарати підтримують наступні: UMTS, EDGE, GPRS, HSPA+, LTE Cat. 4, EV-DO Rev. A, TD-SCDMA та TD-HSDPA.

Який Redmi 3 вибрати?

Смартфони Xiaomi лінійки Redmi 3 дуже схожі як зовні, так і по начинці. Який апарат ваш - вирішувати звичайно ж вам, але варто звернути увагу на колір, наявність або відсутність малюнка на задній грані, а також на модель процесора і обсяг вбудованої пам'яті.

Робота з Інтертелеком

Основна відмінність всіх Redmi під час роботи з Інтертелеком

У всіх Redmi інтернет 3G працює у двох слотах, але у моделей Redmi 3 і Redmi 3 Pro при включенні інтернету в другому слоті (Київтар, Life, МТС) мережа Інтертелеком зникає. А це означає, що Ви поза мережею Інтертелеком якщо включений інтернет GSM оператора. При цьому у моделі Redmi 3s з інтернетом та роботою Cdma все гаразд, Інтертелеком працює навіть при включеному 3G операторів GSM.