Xiaomi Mi5 vs Samsung Galaxy S7 - битва титанів

Коли ви уявляєте смартфон – це напевно Samsung. Гігант техніки, родом з Сеула, відомий безліччю дивовижних продуктів, серед найвідоміших – лінійка флагманів Galaxy S. З іншого боку, Xiaomi – не дуже відомий для західного світу бренд, але компанія пропонує багато чудових смарт-девайсів, до того ж за демократичніші гроші, на відміну від інших ринкових пропозицій. Сьогодні ми зіставимо Mi5 та Samsung Galaxy S7 у справжній битві титанів.

В одному кутку ми маємо Samsung Galaxy S7, майже ідеальний смартфон, який нікого не залишить байдужим. В іншому кінці рингу новачок категорії, але не якість – Xiaomi Mi5. Кращий смартфон від компанії Xiaomi, який обійдеться вам до 40% дешевше ніж останній флагман від Samsung. Які плюси та мінуси представлених пристроїв? Який гаджет кращий, швидше, довговічніший. Дізнайтеся, хто вийшов переможцем із порівняння Xiaomi Mi5 проти Samsung Galaxy S7.

Дизайн та якість складання

Кажуть, що краса в очах того, хто дивиться, тому ми не можемо порівняти ці дві моделі, спираючись виключно на дизайн. Обидва смартфони виготовлені з високоякісних матеріалів, також представлені в кількох колірних варіаціях. Mi5 трохи легше (139 г проти 152 г), трохи вище та тонше.

Xiaomi Mi5, як і Samsung Galaxy S7, має подвійну скляну панель, яка покриває смартфон з обох боків, а також зовнішній каркас з алюмінію. Найдорожча модель Mi5 має спеціальний керамічний корпус.

Флагман від Xiaomi виглядає надійнішим, Samsung же пропонує сертифікат IP68, тобто покриття смартфону пило і водовідштовхувальне. Цей показник справді дуже важливий, тому в цьому раунді перемагає Galaxy S7. Але якщо вам більш важливими показниками є стиль і зовнішній вигляд – Ви можете купити будь-який з цих телефонів. З цього погляду – обидва неповторні.

Дисплей

Коли мова йде про екран смартфонів, багато хто без зайвих роздумів віддав би перевагу Galaxy S7 через якість та дозвіл. Але це питання досить тонке, Xiaomi Mi 5 має FULL HD IPS з діагоналлю дисплея 5,15 дюймів та щільністю 428ppi. Samsung Galaxy S7 оснащений 5,1-дюймовим екраном QHD Super AMOLED із неймовірною щільністю 577ppi. Обидва дисплеї мають чіткі та видатні кути огляду. Неозброєним оком різниця між FULL HD та QHD майже непомітна на такому невеликому пристрої. Обидва дисплеї добре захищені за допомогою технології Gorilla Glass 4. Одне і теж зображення дерев чудово виглядає на будь-якому дисплеї. У Mi5 трохи краще співвідношення екрану до корпусу – 73,1% проти 72,1%. Galaxy S7 має глибші відтінки чорного, яскравіші кольори та кращу якість при прямому сонячному світлі. Xiaomi Mi 5 пропонує нижчу роздільну здатність екрану, але теоретично це може бути і краще, оскільки це продовжує рядків служби батареї. Важко визначити переможця, але цей раунд справді виграє Samsung.

Процесор та оперативна пам'ять

Кожен, хто розуміє, що на сьогоднішній день смартфон виконує роль міні-комп'ютера, дуже стурбовані роботою центрального та графічного процесорів, оперативною пам'яттю. Обидва виробники пропонують кілька варіантів флагманів з різними можливостями, які так само відрізняються в ціні. Xiaomi Mi5 пропонує новітні 64-розрядні чотириядерні процесори Snapdragon 820, які працюють на різних частотах, залежно від версії. Об'єм оперативної пам'яті може бути 3 Гб або 4 Гб. Samsung випустив свої новітні смартфони Залежно від ринку Galaxy S7 представлений зі Snapdragon 820 або фірмовим окта-ядерним процесором Exynos 8890 від Samsung з тактовою частотою 2,3 ГГц і 4 Гб оперативної пам'яті. І Mi5 і S7 мають графічний процесор Adreno 530 GPU (Mali-T880 MP12 на іншій моделі S7) для кращого ігрового досвіду. Обидва добре справляються з динамікою.

Продуктивність обох пристроїв відмінна, вони працюють виключно швидко. Виявляється, що S7 швидше в одних іграх та додатках, тоді як Мi5 швидше в інших. При відтворенні деяких графічно інтенсивних ігор Xiaomi досягає більше кадрів в секунду через менший розмір екрану. У синтетичних тестах Xiaomi Mi5 виходив переможцем значно частіше, ніж Samsung Galaxy S7.

Коли ми проводили наші тести швидкості, ми використовували варіант Galaxy S7 co Snapdragon і Xiaomi Mi5 Exclusive Edition з 4 Гб оперативної пам'яті і вищою тактовою частотою процесора. Обидва пристрої є найкращими, коли справа доходить до чистої потужності. І тут ми віддаємо перемогу Xiaomi через вищу частоту кадрів у деяких іграх.

Камера

Протистояння посилюється. Оскільки обидва пристрої чудові у цьому розділі. Samsung Galaxy S7 має 12-мегапіксельну камеру, а також має діафрагму F/1.7. Розмір сенсора 1/2,6-дюймів розмір пікселя становить 1,4 мкм. Він має OIS (оптична стабілізація) для кращої якості зйомки.
З іншого боку, Xiaomi Mi5 має 16-мегапіксельний сенсор камери з 4-вісною стабілізацією та відносно широкою діафрагмою F/2.0. Розмір матриці становить 1/2,8 дюйми, піксель має 1,12 мкм. Обидві камери мають фазову систему автофокусування. Тим не менш, Galaxy S7 має найшвидше фокусування камери з усіх подібних пропозицій на ринку.

Ми хочемо віддати перевагу Mi5 через більшу роздільну здатність і більш точні кольори. Коли ми говоримо про зйомки при низькому освітленні, Samsung знову бере гору. Зображення, зняті за допомогою Galaxy S7, мають більше деталей і менше колірного шуму. Не те, щоб Xiaomi Mi5 має проблеми під час нічної зйомки, але флагман Samsung є досконалішим в умовах низького освітлення.

А якщо зачепити тему простоти використання – то пріоритет знову на боці Mi5, тому що його інтерфейс виглядає простіше та інтуїтивнішим.

Якщо говорити про фронтальну камеру Samsung має перевагу у вирішенні з його 5-мегапіксельним сенсором та широкою діафрагмою F/1.7. Xiaomi придбали запатентовану технологію HTC. Вона забезпечує 4-UltraPixel (інноваційний термін від HTC) сенсор камери з досить широкою F/2.0 діафрагмою та великим розміром пікселів 2,0 мкм. Обидві фронтальні камери чудово справляються зі своєю роботою, особливо якщо говорити про селфі і ми хочемо дати перевагу Galaxy S7. Тому що знімки при низькому освітленні виходять набагато кращими і не мають великого рівня шуму.

А тепер поговоримо про зйомку відео. Обидва пристрої знімають у 4K із 30 кадрами в секунду. Galaxy S7 також може знімати 1080p зі швидкістю 30 і 60 кадрів за секунду, 2К 0 кадрів за секунду і навіть 720р з 240 fps для уповільненої зйомки. Xiaomi Mi5, на жаль, пропонує лише 1080p зі швидкістю 30 кадрів за секунду і 720p зі 120 fps для слоу-мо відео. Samsung має перевагу в рівні деталей Full HD відео, а також якість аудіо запису. Xiaomi краще у стабілізації відео та точності кольору. Загалом, Galaxy S7 пропонує ширший досвід відео та зображення, тому Mi5 відтіснено на друге місце.

Місткість сховища

У Xiaomi є кілька версій Mi5 – 32, 64 та 128 Гб. Galaxy S7 оснащений 32 та 64. Але не має 128GB. Натомість він у флагмана від Samsung є можливість розширення пам'яті за допомогою Micro SD до 256 Гб. Mi5 пропонує більше внутрішньої пам'яті своєї вищої моделі, а Samsung – вирішує проблему розширенням. Справді важкий вибір. Але ми віддамо належне Samsung. Навіть якщо доведеться доплатити за карти мікро SD – воно того варте.

Операційна система

Ще один камінь спотикання конкуруючих пристроїв. Обидва флагмани поставляються з Android 6.0 Marshmallow. Смартфон Xiaomi Mi5 використовує MIUI 7 – чиста, проста оболонка, яка дуже нагадує iOS.

Samsung Galaxy S7 використовує невідому TouchWiz UI, яка часто критикується за те, що має велику кількість вірусів. TouchWiz був трохи урізаний і тепер більше нагадує Android. При цьому смартфон від Samsung пропонує більше різноманітних трюків, наприклад розшарування екрану при багатозадачності. MIUI 7 пропонує простий інтерфейс користувача, де все просто працює, а TouchWiz UI є більш складним і пропонує набагато більше налаштування. Тож вибір дуже непростий. Це те саме, що вибирати між апельсинами та персиками – і ті, і ті відмінні, але все залежить від того, що ви більше любите і які цілі переслідуєте.

Звязок

Обидва пристрої мають безліч варіантів підключення. Йдеться про подвійний SIM подвійний режим очікування, у всьому світі підключення до мережі 4G LTE, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 A/B/G/N/AC, dual-band, Wi-Fi Direct і так далі. Обидва смартфони оснащені GPS, A-GPS, ГЛОНАСС та BDS для швидкої та більш точної локалізації. Це ще одне важке рішення, але ми віддамо перевагу Xiaomi Mi 5, тому що під час розмови він трохи голосніший.

Galaxy S7 оснащений Samsung Pay, який дозволяє використовувати NFC і телефон як дебетову карту. Mi5 також оснащений чіпом NFС, але поки що її не можна використовувати. Xiaomi має перевагу, тому що смартфон також оснащений ІЧ-датчик, і ви можете використовувати його як пульт дистанційного керування, а також Mi5 оснащений USB Type-C port. Такий порт покращує якість та швидкість передачі даних на відміну від USB 2.0 у Galaxy S7. Тому це очко заслужено отримує Xiaomi.

Акумулятор

Обидва пристрої оснащені 3000mAh незнімними батареями, але Mi5 має літій-полімерний тип, а Galaxy S7 літій-іонний. Обидва пристрої пропонують технологію швидкого заряджання Qualcomm Quick Charge, але Mi5 оснащений пізнішою версією 3.0, коли Galaxy S7 має 2.0. Акумулятор флагмана від Xiaomi заряджається до 83% за 30 хвилин, за таку саму кількість часу Galaxy S7 заряджається лише до 60%.

За допомогою наших звичайних умов використання (перегляд відео, ігри, соціальні мережі, прослуховування музики тощо), ми переконалися, що обидва пристрої можуть протриматися понад півтори доби на одному заряді. Але не забувайте, що Mi5 має менше розширення екрану, так що й споживання енергії у неї відносно менше. Алгоритми економії заряду акумулятора Samsung відомі у всьому світі, але навіть це не врятувало їх від Mi5, який має швидкий і довговічний акумулятор. Перемога в цьому раунді заслужено належить Xiaomi Mi5.

Додаткові можливості

Важко сказати, який пристрій має більше додаткових характеристик. Швидкодіючий сканер відбитків пальців винятково добре працює на обох пристроях. Деякі датчики, такі як гіроскоп, барометр та акселерометр можна знайти і там, і там, але Galaxy S7 пропонує також датчик серцевого ритму та датчик SpO2. Смартфон S7 також має програми S health, S Voice, систему захисту KNOX. І за це він здобуває перемогу в раунді.

Заключний раунд

У цій частині нашого порівняння ми перерахуємо основні переваги пристроїв.

Galaxy S7 над Mi5

- Більше дисплей та роздільна здатність
- Краще продуктивність камери
- Сертифікація IP68
- Зберігання з можливістю розширення за допомогою micro-SD картки

Mi5 над Galaxy S7

- Кращий термін служби батареї
- USB Type-C та ІЧ-передавач
- Найкраща продуктивність в іграх
- Майже на 40% дешевше

Підсумки

Як ви бачите, складно вибрати один між двома чудовими флагманами. Обидва пристрої добре працюють. Samsung має перевагу в одних питаннях, Xiaomi – в інших. Єдине, у чому Xiaomi дійсно перевершує – це ціна. За ціною одного S7 на різних ринках, ви можете купити майже два Mi5, що є основним пунктом при покупці Xiaomi. Врешті-решт рішення залежить від вашого смаку, потреб, а також кількості грошей, які ви готові викласти за новенький гаджет. Тому будь-яке рішення буде правильним.