У Mi 6 реалізовано високотехнологічну систему захисту зору

Смартфон давно став незамінним пристроєм у житті кожної сучасної людини. Однак з використанням цього гаджета пов'язана одна актуальна проблема сучасності – шкоду зору. Справа в тому, що коли користувач довго дивиться на екран смартфона, його очі починають втомлюватися або навіть відчувати болісні відчуття. Виною тому найчастіше буває синє світло випромінювання екрану смартфона. Надмірний контакт цього виду випромінювання з людським оком може негативно позначитися на стані останнього.

Флагман Xiaomi Mi 6 оснащений технологією захисту людського зору від шкідливого синього випромінювання. Ця технологія була сертифікована одним із китайських науково-дослідних центрів.

Xiaomi Mi 6 захист зору

Згідно з проведеним у Китаї опитуванням, активний день середньостатистичної людини становить близько 16 години. З них близько 10 години сучасний користувач дивиться на екран свого пристрою: комп'ютера, смартфона, планшета і т.д.

Якщо мова йде про смартфони, планшети або інші мобільні пристрої, ризик пошкодження зору користувача істотно вищий, тому що екрани цих гаджетів знаходяться ближче до очей, ніж, наприклад, екран ПК. Чим це небезпечно?

Уся справа в тому, що шкідливе синє світло може проникати через рогівку та кришталик ока, прямо в макулярну область ока. Подібний процес може викликати справжнісіньке пошкодження сітківки і, як наслідок, погіршення зору людини!

Останні два роки вчені компанії Xiaomi активно працюють над впровадженням технології захисту очей користувача від шкідливого синього світла. Крім зниження яскравості випромінювання в &nquo;нічному режимі», Mi 6 володіє спеціально скоригованою колірною гамою, що зменшує шкідливий вплив синього світла. Цього вдалося досягти шляхом побудови спеціального алгоритму програмного забезпечення, заснованого на частковій заміні синього світла жовтим шляхом певного змішування RGB-квітів. В результаті синя частина спектру виходить відсічена.

Xiaomi Mi 6 відсікається синє світло

Фахівці компанії вважають, що подібна технологія стане «флагманською», тобто, в майбутньому буде використовуватися на переважній більшості сучасних смартфонів.

Крім того, в Mi 6 цей режим захисту очей підтримує налаштування користувача. Тобто, користувач зможе «підганяти» колірну гаму та її яскравість під себе, коли йому це буде необхідно.

Xiaomi Mi 6 налаштування користувача

Фахівці компанії доклали всіх зусиль, щоб технологія захисту зору не торкнулася натуральності кольору. Тому кольори екрану Mi 6 залишилися такими ж якісними та насиченими. Чорний тут саме чорний, а білий відповідно саме білий.

Xiaomi Mi 6 натуральність кольорів

Дисплей має глибоку контрастність, його яскравості 600 nit цілком достатньо для відмінної видимості навіть у яскравий сонячний день. Не забуто також високоякісний датчик світла, який автоматично змінює яскравість екрана залежно від освітлення.

Xiaomi Mi 6 нічна яскравість

Підбиваючи підсумки можна констатувати той факт, що дисплей Mi 6 зберіг найкращі розробки моделей своєї лінійки, плюс отримав чудову доопрацювання, спрямовану виключно на захист зору користувача