Стандарт передачі даних за технологією CDMA REV B підтримує швидкість прийому даних на швидкості до 14,7 Мбіт в секунду, це теоретичний боковий вівтар, на практиці швидкість може бути різною, залежить від багатьох факторів. Таких як віддаленість від базової, рельєф місцевості, пряма видимість, завантаженість БС.

Як відомо цей стандарт в Україні підтримує та успішно розвиває компанія Інтертелеком.

Першим модемом, який підтримує REV B став Huawei EC306, був зроблений спеціально для компанії Інтертелеком і зарекомендував себе не погано, проте є деякі мінуси, вихід під антену, який у ньому притаманний не припаяний на платі, тому необхідне його доопрацювання . Трохи пізніше була наступна версія цього модему Huawei EC306-2, що відрізняється дизайном і немає виходу під антену, але деякі люди стверджують, що він там є, маючи на увазі інженерний роз'єм. В принципі, вставивши перехідник видно поліпшення сигналу, але все ж таки це не повноцінний роз'єм під антену, тому я не став би так стверджувати! Модеми залочені під Інтертелеком, але є можливість розлочити їх для використання у мережі PEOPLEnet. Працюють як від картки RUIM, так і від прошивки.

Наступним модемом, який з'явився в Україні, став Haier CE81b випущений для Індонезійського оператора Smartfren. Для роботи з нашими операторами потрібні деякі доопрацювання, але це не критично. Великою популярністю став у віддалених районах нашої батьківщини через наявність двох інженерних роз'ємів, які наші «Кулібіни» використовують з двома антенами, один прийом, другий на передачу. Ну що ж, я зовсім не проти, працює і добре. З цього приводу є багато інформації в Інтернеті від самих користувачів, кому цікаво знайти нескладно.

Далі з'явився Huawei EC367-2, працює від RUIM, у ньому немає виходу під антену, тому використовувати його можна лише у зоні впевненого прийому. Там, де сигнал слабкий або немає покриття REV B, користуватися повноцінно не вийде. Також з нових моделей Huawei UML397 після невеликих доопрацювань програмно працює у стандарті REV B.

Особливу увагу хочу виділити останній моделі модему-роутера Huawei EC 315. На мій погляд - найвдаліша модель на сьогоднішній день. При підключенні до комп'ютера визначається як мережевий пристрій і є можливість отримувати від нього Інтернет по Wi Fi, до 5 пристроїв можуть працювати одночасно. Є повноцінний вихід під антену. Слот для картки microSD. Може працювати як від прошивки, також є підтримка RUIM карток.

Це короткий огляд існуючих модемів стандарту CDMA REV B. Більш детальний опис та відгуки можна знайти на нашому сайті в розділі модеми.