Ось і настав той день, коли вибухнув грім серед білого дня і компанія Xiaomi представила друге покоління вдалого Redmi Note. Чому вдалого? Основною причиною цього стала низька ціна і великий 5,5-дюймовий дисплей. Дисплей в даному випадку відіграє таке важливе значення, тому що основним ринком Xiaomi є Китай, де дуже люблять великі смартфони, і продаж iPhone 6 і 6 Plus тому підтвердження. До речі, Redmi Note другого покоління вийшов не менш вдалим, давайте розберемо всі особливості пристрою.

Скажемо відразу, перед нами все ті ж 5,5 дюймів. Однак якщо Redmi Note отримав HD-дозвіл, другу версію оснастили вже FullHD-екраном. Головною особливістю Redmi Note 2 є його ціна, яка становить лише 125 доларів. І це при тому, що гаджет оснащений процесором MediaTek Helio X10 із тактовою частотою 2 ГГц. Але на цьому новини не закінчуються, адже це цінник за 16 ГБ модель. Однак є і 32-ГБ версія, ціна якої складає вже 155 доларів, але разом із цим Xiaomi вирішила збільшити тактову частоту процесора до 2,2 ГГц. Обидві версії мають слоти під MicroSD-карти. Тим часом є й проміжна версія, яка відрізняє від базового варіанта підтримка як FDD-, так і TDD-режимів передачі даних LTE-мереж.

Щоб ви розуміли всю красу такої низької ціни, давайте поглянемо на аналоги. Meizu MX5 також отримав Xelio X10, проте його ціна значно вища і становить 290 доларів. Не менш вражаючим виглядає різниця між ціною HTC One M9 Plus, який пропонує користувачам Helio X10 на частоті 2,2 ГГц, проте його ціна знаходиться на позначці 700 доларів.

Крім того, Redmi Note 2 відкрився світу з новим дизайном та новою оболонкою MIUI 7, що працює на базі Android 5.0 Lollipop.

Смартфон пропонується у різних колірних варіаціях:
Чорний
Білий
Жовтий
Блакитний
Рожевий

Redmi Note другого покоління отримав 2 ГБ оперативної пам'яті, 13-Мп задню камеру з фазовим автофокусом, 5-Мп передню та батарею на 3060 мАг. До речі, камера тут досить просунута, і, за словами компанії, фокусування відбувається всього за 0,1 секунд, тим часом топові флагмани здатні фокусуватися лише за 0,3 секунд.

Повні характеристики Xiaomi Redmi Note 2:
Система: MIUI 7 на базі Android 5.0 Lollipop
Екран: 5,5-дюймовий FullHD-дисплей
Габарити, мм: 152 x 76 x 8 ,25, вага 160 грам
Процесор: 8-ядерний Helio X10 (8 ядер Cortex A53) з тактовою частотою 2 ГГц для 16-ГБ моделі та 2,2 ГГц для 32-ГБ моделі
Пам'ять: 2 ГБ оперативної та 16/32 ГБ вбудованої пам'яті
Автономність: акумулятор ємністю 3060 мАг
Камера: 13 Мп основна камера з фазовим автофокусом, 5 Мп фронтальна камера

Доступний Redmi Note 2 буде вже 16 серпня, але лише на території Китаю, наші сподівання лише на перекупників. Звичайно, у такому разі про ціну 125 доларів можна забути.