Інструкція 3g Wi-Fi роутера ZTE AC30

Спробуємо відповісти на питання, що часто ставляться по роботі та налаштуванню двостандартного cdma/gsm роутера ZTE AC 30, cdma частина програмуватися в апарат, це обговорювати не будемо. Під gsm/umts (Укртелеком, МТС, Київстар, Life) є слот для сім карти.

Як підключитися до роутера ZTE AC30?

Натискаємо та утримуємо кнопку увімкнення, поки не загориться антенка. Далі ZTE AC30 самостійно вантажиться, потрібно лише дочекатися, коли всі лампочки спалахнуть зеленим. Після чого включаємо пошук Вай Фай пристроїв на своєму ноутбуці, планшеті, комунікаторі. Знайдеться пристрій типу Verizon AC30 A242, пароль знаходиться під батарейкою - це серійний номер типу 268435459115471596. Вводимо його та насолоджуємося Інтернетом)

Як зайти до WEB-інтерфейсу ZTE AC30?

Для того, щоб увійти до веб-інтерфейсу потрібно підключитися до пристрою, відкрити будь-який браузер і ввести в адресному рядку http://192.168.0.1/ На екрані з'явиться вікно входу, в якому за замовчуванням вводимо логін admin пароль admin і тиснемо login
 
zte admin
 
Як перемикаються між стандартами та налаштувати автоматичне підключення до Інтернету?
Заходимо у вкладку WAN Settings. Щоб переключити стандарт, потрібно зайти в розділ Network Select і вибрати стандарт на якому хочете працювати, а щоб налаштувати автоматичне підключення до Інтернету, зайти в розділ WAN Connection Mode і вибрати Auto Connect (GlobalAccess Mode). У такому випадку ZTE AC30 буде автоматично коннектується при включенні.
 
zte network
 
zte connect
 
Для налаштування UTEL необхідно прописати APN

Як прописати APN у ZTE AC30?

Підключаємося до пристрою, заходимо в веб-інтерфейс і вводимо в адресному рядку браузера адресу, за якою знаходиться APN 192.168.0.1/air_network/multi_apn.asp 
Автоматично відкриється розділ APN Setting, у якому потрібно прописати необхідні дані.
Для створення нового профілю тиснемо Add, у полі Profile Name вказуємо ім'я профілю UTEL, у полі APN прописуємо 3g.utel.ua, у полі Dial No. *99# і тиснемо Save. Потім у полі Profile Selection вибираємо створений нами профіль UTEL і тиснемо Set default щоб зробити його за замовчуванням.
 
zte apn
 
Якщо після прочитання інструкції щось не зрозуміло, або є якісь питання, пишіть у коментарях.