Інтелектуальний пристрій Novatel MiFi 5510L 3G/4G Mobile Hotspot від виробника світового класу Novatel Wireless. MiFi 5510L  зроблений в овальній формі, чимось нагадує  хокейну шайбу. Спереду та з боків роутер покритий глянцевим пластиком, нижня частина його має матовий чорний колір. Навколо лицьової панелі червоне кільце і щоразу під час увімкнення дисплея воно світиться.

Novatel MiFi 5510L має 1,54-дюймовий чорно-білий OLED дисплей, відображає рівень заряду батареї, повідомлення, силу сигналу мережі, а також скільки пристроїв підключено до пристрою. Під дисплеєм розташовані три сенсорні функціональні клавіші: два для переміщення вперед і назад, а третя з них вибір.

На відміну від інших мобільних точок у MiFi 5510L  є розділ у нижньому лівому куті дисплея, який дозволяє переглядати дані про кількість прийнятого та переданого трафіку. Знаючи, скільки даних ви використовували, дає можливість його контролювати, щоб запобігти зайвим витратам.

Після підключення до 5510L , ви можете отримати доступ до веб-сторінки адміністрування, де можна змінити налаштування своєї точки доступу. Тут можна перевірити використання даних, переглядати підключені пристрої та повідомлення, а також доступ до додаткових налаштувань. Змінювати Ваше ім'я мережі та пароль, 802,11 режим, виставити максимум підключених пристроїв, і навіть діапазону (дальність отримує короткий термін служби акумулятора). Крім того, є додаткові параметри з варіантами для керівництва DNS, брандмауер, LAN, порт і фільтрації.

Батарейка 1800 мАг дозволяє продовжити термін служби точки доступу до 8 годин.

 У Novatel MiFi 5510L також немає виходу для зовнішньої антени, це я вважаю великим мінусом даної моделі. Також 5510L не має слота для MicroSD картки.

Ви також можете підключити 5510L до ноутбука через MicroUSB кабель або за допомогою зарядного пристрою підключити до електромережі. Novatel MiFi 5510L може передавати дані ще під час заряджання, при цьому можете не турбуватися про час роботи свого акумулятора, поки розетка знаходиться в межах досяжності.