Огляд смартфона Xiaomi Redmi Note 4

Смартфон Xiaomi Redmi Note 4 прийшов на зміну безумовному лідеру продажів Redmi Note 3, він отримав потужний процесор Helio X20, сканер відбитків пальців та гарний справжній металевий корпус. Про всі його сильні та слабкі сторони читайте у нашому огляді.

Комплект постачання

Redmi Note 4 поставляється в білій картонній коробочці, як і Redmi Note 3. Усередині знаходиться смартфон, зарядний пристрій, USB кабель, інструкції та комплектна скріпка.

Дизайн та ергономіка

Смартфон Redmi Note 4 отримав повністю металевий корпус. Конструкція виглядає та відчувається монолітно. Це крок вперед, оскільки Redmi Note 3 мав частково металеву задню кришку, зверху та знизу були пластикові вставки. Redmi Note 4 повністю металевий, тут застосовується подібний матеріал корпусу, як і у флагманського Redmi Pro.

На передній грані знаходиться 5.5-ти дюймовий IPS, Full HD дисплей, фронтальна камера, датчики наближення та освітленості. Під дисплеєм знаходяться три сенсорні клавіші керування (диспетчер додатків, додому та назад). На задній грані: основна камера, здвоєний LED спалах та круглий сканер відбитків пальців.

Зверху ми маємо 3.5 мм аудіо вихід, інфрачервоний порт для управління технікою в будинку та мікрофон. На нижній частині Redmi Note 4 є симетричні решітки під динамік та мікрофон, ліворуч та праворуч, а також micro USB порт для зарядки по центру.

На правій частині смартфона є клавіша блокування та регулювання гучності. Вони легко намацуються наосліп і мають хороший, плавний хід. На протилежній частині розташовується гібридний SIM-трей на дві SIM-картки формату micro/nano та microSD картку пам'яті.

Складання просто відмінне, телефон відчувається цілісно і монолітно, 2.5D скруглення скла над дисплеєм приємно ковзає під пальцями. Смартфон важкий - 175 грам, але це тільки надає йому впевненості та надійності. Якщо Redmi Note 3 був круглішим, то Note 4 отримав квадратне обриси корпусу і це за особистими враженнями зручніше позначилося на хваті.

Дисплей

У Redmi Note 4 екран 5.5 дюймів, Full HD 1920×1080 пікселів, тип матриці використовується IPS як і у Redmi Note 3, щільність крапок на квадратний дюйм - 401 ppi. Над екраном встановлено захисне 2.5D скло, яке надає солідності зовнішньому вигляду смартфона. Кути огляду хороші, заявлені 178 градусів простежуються, контрастність 1000:1. Також екран має гарне калібрування і кольоропередачу, а якщо вам більше до смаку холодні або теплі відтінки - у MIUI є регулювання цього параметра дисплея.

На сонці екран трохи блисне, але на максимальній яскравості рахувати інформацію з нього реально. Дисплей чуйний і він одночасно підтримує 10 дотиків, згідно з мультитач тесту екрану AnTuTu.

Начинка

Redmi Note 4 побудований на базі процесора MediaTek Helio X20 - це флагманський 10-ти ядерний чіпсет із тактовою частотою 2.1 ГГц. За графіку відповідає ядро ​​Mali T880 MP4. Оперативної пам'яті в нашій моделі 2 Гб, а флеш – 16, є ще й старша модифікація, яка оснащується сетом на 3/64 Гб ОЗУ та флеш-пам'яті відповідно. Заявлена ​​ємність вбудованого акумулятора Redmi Note 4 становить 4100 мАч, зарядка 5V/2A.

Апарат отримав досить потужну начинку, прогрес у порівнянні з Redmi Note 3 - в наявності. У синтетичному тесті AnTuTu смартфон набирає понад 75 тисяч балів. Також Redmi Note 4 оснащується двома камерами: фронтальною на 5 Мп та основною на 13 Мп. Смартфон оснащений гібридним слотом під SIM-картки та картки пам'яті, є підтримка nano-SIM, micro-SIM та microSD карток пам'яті.

Порівняння характеристик Redmi Note 3 та Redmi Note 4

   Redmi Note 3  Redmi Note 4
 Дисплей  5.5" дюймів, Full HD  5.5" дюймів, Full HD
 Процесор  MediaTek Helio X10, 8 ядер  MediaTek Helio X20, 10 ядер
 Графіка  PowerVR G6200  Mali T880 MP4
 RAM пам'ять  2/3 Гб  2/3 Гб
 ROM пам'ять  16/32 Гб, microSD - ні  16/64 Гб, microSD - є
 Основна камера  13 Мп  13 Мп
 Фронтальна камера  5 Мп  5 Мп
 Акумулятор  4100 мАг  4100 мАг
 Розміри  150×76×8.7 мм  151×76×8.35 мм
 Вага  164 грама  175 грам
 Операційна система   Android 5.1, MIUI 7 (оновлення до MIUI 8)   Android 6.0, MIUI 7 (оновлення до MIUI 8)
 Колір  золото, срібло, сірий  золото, срібло, сірий


Операційна система та автономність

З коробки Redmi Note 4 працює під управлінням фірмової ОС MIUI 7.5, яка базується на базі Android 6.0 Marshmallow. Але, як тільки ви активуєте смартфон, вам одразу "прилітає" оновлення до MIUI 8 (OTA) повітрям. Швидше за все, у нас у продажу будуть Redmi Note 4 вже з попередньо встановленим MIUI 8.

Працює MIUI як завжди чудово, система грамотно промальована, а анімація радують око. Як відомо, MIUI працює досить стабільно і на слабкішому залізі, що вже говорити про Helio X20 - система на Redmi Note 4 просто літає.

Тримається смартфон приблизно стільки ж, скільки і Redmi Note 3, у MIUI 8 є просунутий режим економії енергії, який дозволить заощадити заряд батареї при віддаленості від зарядного пристрою.

Висновки

Xiaomi Redmi Note 4 - це покращений по всіх напрямках Redmi Note 3, смартфон отримав суцільнометалевий корпус і потужніший чіпсет Helio X20, а старша модель RN4 оснащується 3 Гб оперативною та 64 Гб флеш-пам'яті, що не може не тішити тих, для кого обсяг вбудованого накопичувача у телефоні відіграє значну роль.

Також апгрейдом можна вважати перенесення динаміка із задньої грані на нижню, адже тепер смартфон чудово чутно, навіть коли він лежить на задньому даху, на відміну від Redmi Note 3.

Придбати в Україні смартфон Redmi Note 4 можна у нашому інтернет-магазині Cdma Plus.