Порівняння смартфонів Redmi 4 та Redmi 4X – що дала буква «X»

Компанія Xiaomi вкотре здивувала випустивши більш цікаву модель дешевше за свою попередницю.

Дизайн та конструкція

Загалом конструкція Redmi 4X не має принципових змін у порівнянні з попередником Redmi 4. Це все той же смартфон з 5-дюймовою діагоналлю прикритого 2.5D-склом екрану, «одягнений» у металевий корпус із пластиковими вставками.

Однак у новому смартфоні дизайнери додали кілька невеликих відмінностей, завдяки яким сплутати Redmi 4X з Redmi 4 буде складно.

По-перше, смартфон вийшов трохи меншим за свого попередника: 139.2×70×8.7 мм проти 141.3 х 69.6 х 8.9 мм у Redmi 4. Різниця начебто і невелика, але відчутна, особливо якщо покласти ці два смартфони поруч.

По-друге, нова модель отримала набагато більш заокруглені кути і вагу (147 г у Redmi 4X і 154 г у Redmi 4)

По-третє, камера та спалах Redmi 4Х змінили місце дислокації, з центральної частини корпусу, біля сканера відбитків пальців, та перемістилися на саму вершину пластикової вставки. При цьому камера та спалах трохи зменшились у розмірі.

Технічні характеристики

У технічному плані смартфони відрізняються один від одного лише процесором.

Вирішивши вкотре здивувати світ, фахівці Xiaomi оснастили свій новий гаджет процесором Qualcomm Snapdragon 435 (у Redmi 4 використовується Qualcomm Snapdragon 430) і поставили ціну на бюджетник нижчу, ніж у його попередника.

Ще однією відмінністю є операційна система: у Redmi 4 стоїть MIUI 8.0.5, а у Redmi 4X –; MIUI 8.2.

В іншому ж обидва пристрої мають однакові технічні характеристики.

Практичне використання

Почнемо з того, що смартфони справді по-різному відчуваються в руці. Більш опуклі, позбавлені фасок грані корпусу Redmi 4X, створюють досить незвичайні почуття, на відміну від традиційнішого «фаскового». корпусу Redmi 4. Підсилює відчуття і компактніший розмір нової моделі. Якщо у інженерів Xiaomi стояло завдання створити у користувача різні тактильні відчуття від використання Redmi 4 та Redmi 4X, то вони блискуче впоралися з нею.

Йдемо далі: головне питання, яке турбує безліч користувачів – Чи змінилася принципово продуктивність нового смартфона після отримання процесора Snapdragon 435? Відповідаємо – ні, принципово не змінилася! У бенчмарку AnTuTu обидва смартфони набрали майже рівну кількість папуг. Redmi 4X, так само, як і Redmi 4 вичавлює зі своєї електронної начинки. максимум, що дозволяє обом гаджетам гідно «тягти» навіть вимогливі ігри, такі як Real Racing 3 або Angry Birds 2.

Які ж переваги додалися до нової моделі? Що вона має того, чого не було в Redmi 4?

Завдяки використанню Snapdragon 435 таких переваг два:

Перше – більш потужний модем X9 LTE ​​Cat 7. У порівнянні зі Snapdragon 430, який укомплектований модемом LTE Cat 4 зі швидкістю завантаження даних до 150 Мбіт/с, модем процесора Redmi 4X може видавати максимально до 300 Мбіт/с, тобто фактично вдвічі більше.

Друге – це підтримка технології big.LITTLE, яка суттєво оптимізує процеси, пов'язані з продуктивністю та використанням акумулятора пристрою. Секрет технології в тому, що система автоматично регулює задіяну потужність – для вимогливих додатків та ігор, система змушує процесор працювати «на повну котушку», у той час як, для повсякденної перевірки пошти або прослуховування музики, задіяна потужність ядер процесора знижується.

Таким чином, енергії витрачається менше, а отже, акумулятор смартфона працює довше.

Запуск гри Real Racing 3 при заряді акумулятора обох гаджетів на рівні 77% за годину дав наступні результати: заряд Redmi 4 впав до 55%, а заряд Redmi 4Х до 63%. При цьому нагрівання корпусу смартфона у нової моделі було нижчим, ніж у попередниці. Висновок – технологія big.LITTLE успішно працює!

Що стосується основних 13 Мп камер смартфонів, то, незважаючи на відмінності в їх зовнішньому вигляді, знімки виходять майже однакового, хорошого, як для бюджетника якості. Тому, що рухало конструкторами, коли вони переносили камеру зі спалахом в інше місце Чесно кажучи, зрозуміти складно. Можливо, творці просто хотіли розмістити камеру подалі від сканера відбитків пальців. Після всього вищевикладеного висновок тут може бути тільки один. Xiaomi, в черговий раз, змогла здивувати користувачів та конкурентів, випустивши «свіжий» бюджетник з дуже вже «небюджетними» характеристиками.