Сьогодні ми познайомимося з флагманом  Huawei Ascend Mate 7.

Попередній огляд смартфона Huawei Ascend Mate 7
 
  • SoC HiSilicon Kirin 925, 8 ядер ARM big.LITTLE (4 ядра ARM Cortex-A15 @1,7 ГГц + 4 ядра ARM Cortex-A7) + процесор Smartl3 для роботи з сенсорами
  • GPU Mali-T628 MP4
  • Операційна система Android 4.4 з оболонкою Emotion UI 3
  • Сенсорний дисплей IPS, 6″, 1920×1080, 367 ppi
  • Оперативна пам'ять: 2 ГБ
  • Постійна пам'ять: 16 ГБ
  • Підтримка карт пам'яті microSD до 64 ГБ
  • LTE Cat 6 TDD 40 FDD 1-8, 20,28,30
  • Сканер відбитків пальців
  • Bluetooth, GPS, NFC
  • USB OTG
  • Камера 13 Мп (Sony BSI 4-го покоління, f/2,0, автофокус, LED-спалах)
  • Камера 5 Мп (фронтальна)
  • ЦАП TenSilica
  • Акумулятор: 4100 мА·год, незнімний
  • Товщина 7,99 мм, ширина рамок 2,99 мм

Характеристики Ascend Mate 7 такі функції, як сканер відбитків пальців та покращений ЦАП дозволяють віднести його до верхнього сегмента.

Дизайн

Новий mate7 як і Huawei Ascend P7 виглядає дуже презентабельно: похилі кути, тоненькі рамочки, причому і по довжині, але і по ширині. Зараз «топовість» смартфона оцінюють за співвідношенням площі екрану до фронтальної площі. У Mate 7 цей показник становить 83%.

Поруч із екраном, крім  динаміка та камери, знаходиться логотип.

Задня кришка з металу. Вгорі і внизу є пластикові вставки, необхідні для нормальної роботи модулів зв'язку. Основні елементи задньої панелі комбінуються формою з усім корпусом. А  крім камери та спалаху є сканер відбитків пальців.

кольори основної панелі можуть відрізнятися.

Справа розташована пара  кнопок, вимикання та регулювання гучності. 

Попередній огляд смартфона Huawei Ascend Mate 7

 

Попередній огляд смартфона Huawei Ascend Mate 7

 

Попередній огляд смартфона Huawei Ascend Mate 7

Вгорі розташований роз'єм для гарнітури, внизу - MicroUSB.

Зліва знаходяться слоти для Micro-SIM та карти пам'яті.

Смартфон доступний у трьох кольорах. Huawei Ascend Mate 7 виконаний за всіма канонами флагмана - тонкі рамки, метал, сканер відбитків пальців.

При досить хорошій оптиці, камера отримала дуже галасливий сенсор. Як результат, на знімках проявляється агресивна робота шумодава. Можливо, програмно проблема таки, хоча б частково. Поки знімки камери навряд чи можна назвати хорошими. Вони не найгірші, і для невибагливої ​​документальної зйомки камера цілком придатна. Однак є відчуття, що вона здатна на більше - потрібно лише трохи доопрацювати. Але зараз камера виглядає сирувато.

Ця зернистість після шумозаглушення нагадала роботу камери планшетофону Oppo N1 на нульових версіях прошивки, проблеми якої таки не виправилися навіть альтернативними прошивками. Наче програмісти Oppo просто залишили спроби довести до ладу на перший погляд непогану камеру. Хочеться вірити, що Huawei цю недоробку поза увагою не залишить, інакше камера буде малопридатною для повноцінного використання.

Фронтальна камера Huawei Ascend Mate 7 дозволяє робити панорамні знімки. 

Операційна система 

Huawei Ascend Mate 7 працює на системі HiSilicon Kirin 925, яка за своїми характеристиками, в цілому, ідентична Kirin 920, встановленої в Huawei Honor 6, але відрізняється від неї наявністю додаткового процесора, що відповідає за роботу сенсорів і сканера відбитків пальців.

Невелике розвантаження основних ядер позитивно вплинуло на продуктивність і вивело флагман Huawei на рівень флагманів нинішнього покоління. Нагадаємо, Honor 6 набрав у Antutu 4 дещо менше -36345 балів

Huawei Asend Mate 7 отримав нову, третю версію Emotion UI. Вона зберегла головну перевагу минулої версії, багатофункціональний диспетчер пристрою, і при цьому почала виглядати як і личить ОС флагманського смартфона. Попередні версії Emotion UI таким чином не виділялися.

Підсумок

Huawei Ascend Mate 7 - це смартфон, який потребує детального вивчення. На презентації Huawei у Берліні було згадано чимало цікавих можливостей смартфона, які ми обов'язково вивчимо у докладному огляді. Поки що робити якісь висновки зарано; Достатньо лише сказати, що після поверхового вивчення смартфон зміг нас зацікавити.