Як знайти ваш Mi смартфон у разі втрати чи крадіжки?

Активуйте локацію через хмару Mi Cloud на смартфоні

Для цього вам знадобиться Mi обліковий запис (не плутати з Google обліковим записом), якщо у вас ще немає його, зараз саме час подбати про його створення, це корисна штука.

Зайдіть до Налаштування> Mi Акаунт> Хмара Mi Cloud і в самому низу меню знайдіть вкладу Локація (або Find Device) і активуйте функцію за допомогою повзунка. Це все, як бачите, зовсім не важко.

Тепер у разі чого вам потрібно буде зайти на сайт i.mi.com і увійти під своїм логіном паролем від Mi облікового запису. Увага: сайт китайською, проте у вашому браузері ви можете включити машинний переклад, все стане набагато зрозумілішим.

Ви потрапите в меню, де потрібно натиснути на правий ярлик "Знайти пристрій". Якщо ваш смартфон у цей момент буде підключений до Інтернету та GPS, ви з легкістю виявите його на карті (в меню можна вибирати між картами Google та BaiDu).

Праворуч від картки буде зображено ваш смартфон, на ньому буде доступно кілька кнопок:

- визначити місцезнаходження смартфона
- увімкнути звуковий сигнал на Mi пристрої
- заблокувати пристрій
- стерти дані з Mi гаджета

Щоб зловмисники не отримали доступ до ваших персональних даних, вам варто відразу ж заблокувати смартфон, а якщо ви впевнені, що ваш Xiaomi вже не повернути (наприклад він уже на іншій частині земної кулі), то бажано стерти всі дані зі смартфона за допомогою Mi Cloud.

Бонус: пошук Android пристрою від Google

Ні для кого не секрет, що операційна система MIUI заснована на базі Google Android, вона не тільки додає зручності використання, а й приносить деякі корисні функції з Android на ваш Mi смартфон. Однією з таких функцій є пошук Xiaomi на карті.

Для того, щоб активувати цю функцію, вам достатньо додати до Mi смартфону Google Акаунт у вкладку Інші Акаунти (Other Accounts). Після цього ваш пристрій за наявності Інтернету та активованого GPS можна буде також відстежити на картах Google. Для цього вам потрібно перейти на сайт google.com/android/devicemanager і увійти в той Google обліковий запис, який підключений до вашого Mi смартфону.

За допомогою цього сервісу ви зможете відстежити ваш Android гаджет, продзвонити його, заблокувати або стерти з нього всі персональні дані.

Увага: всі дії з пошуку Mi пристрою користувач робить на свій страх і ризик, на ньому також повністю вся відповідальність за скоєні маніпуляції.