4G інтернет комплекти з MIMO антенами

Гермобокси серії Outdoor призначені для посилення бездротового Інтернету. Вони мають підтримку двох технологій передачі даних: 4G та 3G. Якщо в місці встановлення ще немає 4G-сигналу, за допомогою гермобоксу можна посилити 3G. При появі 4G покриття обладнання автоматично переключиться на нього. Завдяки цьому не потрібно купувати новий пристрій.

Гермобокси підходять для посилення сигналу будь-яких GSM операторів мобільного зв'язку в будь-якому регіоні України.

Модифікації

Модельний ряд представлений двома модифікаціями: LTE Station та LTE Station Pro. Вони відрізняються типом підключення, відстанню та наявністю вбудованого роутера.

Характеристики посилення

  LTE Station  LTE Station Pro 
 Вбудований модем  + +
 Вбудований роутер  - +
 Підключення

USB,
15 метрів вбудований кабель,
 з адаптерами CRC-9 для підключення модему 

POE,
50 метрів вбудований кабель,
 з адаптерами CRC-9 для підключення модему 

 Роутер для підключення в будинку  + +
 Рабочі частоти 4G 1800,2600 / 3G 2100 Мгц 4G 1800,2600 / 3G 2100 Мгц
 Технологія MIMO 2×2 2×2
 Коефіцієнт посилення 17дБ 17дБ
 Поляризація горизонтальна / вертикальна горизонтальна / вертикальна
 Випромінювання направленої дії направленої дії
 Корпус УФ захищений, зовнішній, всепогодний УФ захищений, зовнішній, всепогодний
 Ступінь пилу та вологозахисту IP 65 IP 65
 Температурний режим -30+80°C -30+80°C
 Блок живлення 12В 24В
 POE сплітер  - +
 Комплект кріплення на щоглу + +
 Габарити 200x200x80мм 200x200x80мм
 Вага 1000 грамм 1500 грамм

 

   LTE Station/Pro — відмінне рішення для посилення мобільного інтернету за умов слабкого прийому сигналу від базової станції. Пристрій є вуличний роутер з підтримкою найбільш популярних стандартів зв'язку. Використання подвійної антени (технологія MIMO) дозволяє досягти значного приросту в швидкості та стабільності інтернет-з'єднання.

- 3 підтримуваних частотних діапазонів 4G і 3G (LTE 1800, UMTS 2100 та LTE 2600).
- MIMO-режим (робота у двох поляризаціях), який активно використовується у мережах четвертого покоління.
- Готове рішення для компаній та приватних осіб щодо забезпечення надійним високошвидкісним інтернетом.
- Потужність вбудованої широкосмугової антени сягає 17 дБ.
- впевнений прийом сигналу на відстані до 23 км від базової станції мобільного оператора

Переваги

- Рішення “два в одному”: підсилююча антена та роутер поєднані в єдиному всепогодному корпусі, що позбавляє необхідності з'єднувати їх коаксіальним кабелем з високими втратами. Найменше втрат — вища швидкість інтернету!

- Довжина кабелю може досягати до 100 метрів у модифікації LTE Station Pro (опціонально у комплекті 50 м). У LTE Station використовується опціонально 15 метрів кабелю, збільшувати довжину кабелю у цій модифікації не можна;
- Звичайний роутер не пристосований до роботи на вулиці під час холоду. LTE Station/Pro надійно захищена від негоди і може працювати за низьких мінусових температур;
- Легке встановлення та налаштування: гермобокс достатньо закріпити на висоті та направити у бік вежі мобільного оператора;
- Подача живлення та передача даних здійснюються по одному дроту (технологія PoE). Отже, вам не потрібно турбуватися про наявність розетки поруч із місцем встановлення;
- LTE Station/Pro можна підключити безпосередньо до комп'ютера або ноутбука або до WiFi-роутера для "роздачі" мобільного інтернету іншим повітряним пристроям.

Встановлення та налаштування пристрою

Перший крок: правильний вибір місця встановлення

Від точки встановлення багато в чому залежить підсумкова швидкість з'єднання.
Необхідно враховувати такі обов'язкові умови:

1. LTE Station\Pro має бути у прямій видимості до базової станції мобільного оператора.

2. Гермобокс необхідно встановити якомога вище. Чим більший круговий огляд, тим більше варіантів для вибору напряму на базову станцію.

3. Дані комплекти укомплектовані високоякісним кабелем кручена пара Cat 5. На кожному метрі кабелю немає втрати сигналу на відміну від коаксіального кабелю.

Важливо! Якщо є кілька потенційних точок установки, то тестувати сигнал і швидкість необхідно в кожній із них.

Другий крок: підготовка до роботи

Для LTE Station:

1. Відкрийте бокс, відкрутивши гвинти.
2. Вставте карту в модем, встановіть модем в бокс. Підключіть вбудовані адаптери CRC9 до роз'ємів модему для зовнішньої антени. Підключіть модем до USB-подовжувача.
3. Щільно закрийте кришку боксу, зафіксувавши гвинтами.
4. Підключіть USB-подовжувач до роутера.
5. Для доступу до інтерфейсу роутера наберіть в адресному рядку 192.168.0.1 і використовуйте для входу логін: admin, пароль: admin. В інтерфейсі роутера ви зможете перезавантажувати модем, керувати налаштуваннями Wi-Fi-мережі, використовувати прокидання портів, VPN та інші можливості вбудованого роутера. З метою безпеки, після налаштування, стандартний пароль змініть на складніший.

Для LTE Station Pro:

1. Відкрийте бокс, відкрутивши гвинти.
2. Вставте карту в модем, підключіть модем до роутера, встановіть роутер в бокс. Підключіть вбудовані адаптери CRC9 до роз'ємів модему
для зовнішньої антени.
2. Підключіть у боксі вбудований Ethernet-кабель у роз'єм роутера PoE in.
3. Щільно закрийте кришку боксу, зафіксувавши гвинтами.
4. Підключіть Ethernet-кабель від гермобоксу через спліттер до блоку живлення. Спліттер підключити до другого роутера який роздаватиме інтернет.
5. Для доступу до інтерфейсу роутера наберіть в адресному рядку 192.168.0.1 і використовуйте для входу логін: admin, пароль: admin. В інтерфейсі роутера ви зможете перезавантажувати модем, керувати налаштуваннями Wi-Fi-мережі, використовувати прокидання портів, VPN та інші можливості вбудованого роутера. З метою безпеки, після налаштування, стандартний пароль змініть на складніший.

Третій крок: тестування сигналу та швидкості

1. Відкрийте будь-який веб-браузер і наберіть у рядку адреси 192.168.8.1. Ви отримаєте доступ до інтерфейсу модему.

2. Перейдіть до розділу меню: Установки > Система > Інформація про пристрій. Там ви можете побачити параметри підключення. Найважливішими параметрами є RSSI (значення потужності сигналу) і SINR (співвідношення сигнал/шум).

3. Направте LTE Station\Pro у бік передбачуваної базової станції.

Повертайте пристрій, намагаючись досягти найкращих показників, за яких: RSSI прагне нуля, а SINR зростає. Насамперед, звертайте увагу на SINR: спочатку спробуйте покращити його значення, а потім уже значення RSSI.

Визначити найближчу базову станцію та детальну геолокацію.

Ці показники дадуть Вам розуміння в який бік спрямовувати антену під час встановлення.

У цьому Вам допоможе додатки Стільникові Вишки, Локатор – розроблено для приблизної оцінки розташування GSM/WCDMA/LTE стільникових вишок на карті. Збереження вишок у базі даних. Ідентифікатори сот, рівень сигналу та GPS розташування (посилання для завантаження: https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.v_a_v.celltowerlocator&hl=ua).

Для оцінки підсумкової якості сигналу орієнтуйтеся на наведену нижче таблицю.

   SINR  RSSI
 Відмінний сигнал  більше 15 dB  від -65 до -51 dBm
 Хороший сигнал  від 7 до 14 dB   від -85 до -66 dBm
 Задовільний сигнал   від 3 до 6 dB  від -100 до -86 dBm 

 

4. Якщо ви не знаєте, де знаходиться базова станція, виберіть кілька можливих напрямків і повторіть описані вище дії для кожного з них.

Обов'язково вимикайте LTE Station/Pro перед тим як тестувати новий напрямок. Якщо цього не зробити, висока ймовірність того, що пристрій, підключившись до однієї базової станції, утримуватиме сигнал.