Нові можливості MIUI 8 на прикладі Redmi Note 3

Нарешті і користувачі Redmi Note 3 можуть випробувати прошивку MIUI 8. А щоб познайомити вас з усіма новинками та перевагами MIUI 8, ми протестували її самі і готові поділитися враженнями.

Детальний відгук про зміни в MIUI 8 для Redmi Note 3 (Qualcomm).

Шрифт

MIUI 8 тепер має новий шрифт, який називається «Mi Lanting». Можливо, ви скажете «Що тут такого? У чому новинка? Але після кількох днів використання ви самі ж відзначите, що ця дріб'язкова зміна має вирішальне значення. Новий шрифт оптимально використовує простір для заголовків та рядків статусу, і в той же час виглядає більш гладким та елегантним. У порівнянні зі шрифтом для MIUI 7, «Mi Lanting» виглядає просто дивно!

Дизайн

З боку дизайну ще багато новинок. В шпалерах заблокованого екрану використовуються основні кольори веселки, і це у поєднанні з геометричними лініями, вишикуваними в грані діаманта. Не можна не помітити і оновлений годинник, де годинник і хвилина тепер на одному рівні.

Додаток MIUI 8 має очевидні навіть не озброєному оку зміни, серед яких збільшена поверхня набору номера, зелений морський колір підкладки, замість стандартного сірого, доступ до панелі пошуку в недавніх вкладках. Крім того, MIUI 8 відображає більше контактів, ніж MIUI 7, коли набір номера мінімізований. Зверніть увагу, наскільки уважні розробники MIUI 8, і до яких дрібниць продумали інтерфейс свого продукту, щоб користувачеві було максимально комфортно використовувати MIUI 8.

У налаштуваннях сторінок MIUI 8 кількість пунктів скоротилася на 8 позицій. При цьому всі опції, які були в MIUI 7 залишилися на місці, винятком стали «Оповідання». Хоча налаштувати їх можна за допомогою сторінки «Мелодія». В один розділ «Шпалери» тепер злиті «Головний екран» та «Екран блокування», а щоб швидко зробити резервну копію теми, додана кнопка швидкого доступу.

Зміна відображення під час вибору теми. Тепер швидко видалити тему можна за допомогою клавіші у верхньому правому кутку, а не прокручувати сторінку, щоб вибрати опцію «Видалити».

Інтерфейс

Змінився також інтерфейс дзвінка. MIUI 8 тепер використовує круглий значок для відображення фото контакту, на відміну від MIUI 7, де воно займало пів сторінки. Увімкнути гучномовець можна за допомогою текстової кнопки в нижньому лівому кутку, щоб ви швидше могли зробити потрібні нотатки під час розмови. При виборі режиму гучномовця фон змінюється на світліший і навпаки. Серед іншого, розробники покращили анімаційні ефекти під час прийняття та завершення розмови.

Інтерфейс сторінки «Налаштування» також був оптимізований і використовує темно-сірий колір тла. Зміни внесли і на сторінці налаштувань «Блокування та дозволи». У MIUI 8 є дві нові функції на сторінці налаштувань: Другий простір та Клоновані програми. Про них розповімо трохи нижче.

Рядок стану в MIUI 8 тепер виглядає як карта палуби. Довжина рядка стану не статична, і залежить кількості ваших повідомлень. Навіть колір рядка тепер залежить від погоди, вона буде зеленою в сонячний день і синій при похмурій погоді. Можна навіть не відкривати погоду, а дізнатися про неї просто з рядка стану. Анімація зміни рядка стану при торканні вгору і вниз також змінилася і стала гладкою і рідкою, як рух води.

Якщо ви не в захваті від зовнішнього вигляду Рядки стану MIUI 8 ви можете це легко виправити. Просто перейдіть в «Налаштування», а потім «Сповіщення та Рядки стану», там виберіть перемикач розкладки та пункт «Особливий». І ось ви вже повернулися до рядка стану у MIUI 7.

Є деякі покращення та швидкий доступ до нещодавно використовуваних програм. Так, керування музичним програвачем додається поверх усіх програм. У верхньому правому куті є іконка для перемикання режимів перегляду програм – піктограм або сторінок. Тому не потрібно збільшувати чи зменшувати зображення, можна просто вибрати потрібне саме вам. Крім того, було оптимізовано загальну компонування елементів для мінімального використання простору.

MIUI 8 відрізняється своїм округлим дизайном оновлення додатків, тоді як MIUI 7 в основі дизайну має трикутник. Ці невеликі штрихи створюють враження відкритого простору інтерфейсу.

Годинник головного екрану набув нового вигляду, тепер хвилини і годинники стоять врівень. А сама висота годинника знизилася. Значки перемикання на екрані блокування мають модифікований зовнішній вигляд. Також менше простору тепер займає пошуковий рядок Google. Саме завдяки цим змінам на робочому столі стало ще зручніше і більше вільного простору.

Контакти

Контактна книга в MIUI 8 виглядає набагато чистіше і організованішою, ніж у MIUI 7. Фон із сірого змінили на білий, а з додаванням плаваючої кнопки у вікні відображається більше контактів. Внесення нового контакту теж стало простіше, заповнити поля «Ім'я», «Компанія», «Заголовок» можна тепер в одному вікні, не заходячи в кожне окремо.

Контактні дані теж зазнали серйозних змін. Опція «Редагування» стала плаваючою кнопкою, розташованою в правому нижньому кутку, а «Опції» були зміщені для чіткішого відображення панелі. Новинкою стала «Історія» у додаванні контактів, де можна перевірити нещодавно додані. І не дивлячись на це, контактна книга MIUI 8 виглядає набагато прозоріше і організованішою, ніж MIUI 7. А замість стандартного одного кольору для всього списку, кожен контакт буде мати один із семи кольорів, пропонованих MIUI 8.

Маркет

Маркет програм також змінився. Тепер можна встановлювати нові шрифти, змінювати шпалери, завантажувати музику одним дотиком – просто проводячи вправо чи вліво. При перемиканні заголовків верхня панель також змінює колір.

Камера

Для програми камери також оновили дизайн інтерфейсу. Рухом праворуч/ліворуч можна вибрати налаштування фото або ефекти, серед яких з'явилося багато нових. Тепер можна грати із зображеннями, накладати більше фільтрів та робити їх ще яскравіше та цікавіше. Кожен режим має іконку в інтерфейсі для швидкого доступу. Незважаючи на всі новинки, деякі можливості прибрали. Так, тепер відсутня можливість перемикати фронтальну та тилову камери одним дотиком. Анімація при перемиканні між фото та відео стала більш плавною та мінімалістичною, порівняно з версією в MIUI 7.

Покращили інтерфейс запису звуку. Тема синього морського кольору в поєднанні з візерунком, що розвівається, виглядає відмінно. Хоча, щодо самих функцій, то тут без змін.

Без них залишився і функціонал календаря, хоча сам інтерфейс став більш інтерактивним. При перемиканні між місяцями змінюється колір, а поточна дата стане нижньою плаваючою іконкою, якщо ви переглядаєте інші числа та дати.

Калькулятор

Калькулятор у MIUI 8 кардинально змінився на краще. Нарешті додали %, що не було в MIUI 7! Сам дисплей для розрахунків став на порядок більшим, і з'явилося більше можливостей для розрахунків, які можна відкрити у верхньому правому кутку.

Крім стандартного калькулятора з'явилися і спеціальні, серед яких конвертер валют, кредитний калькулятор, податковий, науковий калькулятор, тому ви впораєтеся з будь-якими математичними діями. Особливо актуальним є – конвертер валют, курс долара можна дізнатися у будь-який потрібний момент.

Примітки

Додаток «Примітки» в MIUI 8 багато поліпшили, в порівнянні з попередником. Відображення списку нотаток змінило стиль – тепер це мережа чи шкала часу. Вибрати стиль можна самостійно, натиснувши на іконку у верхньому правому кутку. Колірне рішення теж приємно тішить очі. Під час заповнення нотатки підкладка змінює колір.

Також до нотаток можна застосувати спеціальні теми та зробити їх яскравішими та яскравішими, ніби ви намалювали їх у своєму паперовому блокноті. Єдиний мінус – немає можливості застосувати ці теми для відображення віджету на робочому столі.

З метою максимально налаштувати безпеку користувача, розробники додали можливість приховати ваші нотатки за допомогою пароля. Для цього достатньо потягнути нотатку вниз і приховане місце стане доступним.

Введення нових функцій у MIUI 8

Редактор фото та відео в MIUI 8 тепер не звичайний інструмент. Розробники додали більше нових можливостей та ресурсів для зміни фотографій та відео. Окрім звичного для всіх редактора фотографій, тепер редагуйте і ваші відео. Можна накласти текст у відеострічку, додати цікавий ефект, обрізати його або доповнити музичною доріжкою. Редактор справді корисний, ви можете зробити гарне музичне відео прямо на своєму гаджеті і відразу поділитися ним з друзями.

Несподіване рішення зі скріншотом, хто б міг подумати, що його можна зробити ще зручнішим та кориснішим… Ну що можна покращити у цій функції? Умовно це можна назвати «довгий скріншот». Після того, як ви зробили фото сторінки, воно стане плаваючим у верхньому правому кутку. При бажанні його можна відредагувати, наприклад, дописати текст із роз'ясненнями та розширити, а також його можна редагувати навіть у час, коли він ще плаває. Анімація з плаваючим скріншотом – це щось!

Думаю, всім відомо про подібну функцію на смартфонах Apple або Samsung. Але MIUI 8 плаваючий значок «Меню ярликів» організований набагато простіше, ніж ви думали. Воно дозволяє мати швидкий доступ до 5 ярликів та налаштувати доступ до будь-яких захованих програм. Якщо ви не використовуєте це меню більше 2 секунд, воно стане майже прозорим, щоб вам не заважати. Налаштувати цей параметр можна в меню Налаштування – Додаткові параметри - – Контекстне меню.

Вище ми вже згадували про функцію «Другий простір», а тепер докладніше розглянемо новинку. Це можливість створювати кілька просторів для різних користувачів. Щось подібне до системи Windows на вашому комп'ютері. Другий простір може містити зовсім інші програми та елементи, які ви налаштуєте. Щоб переключатися між просторами, достатньо при заблокованому екрані вибрати користувача та ввести пароль.

Клонування додатків – також одна з новинок, про яку вже згадувалося, а тепер про неї в деталях. З MIUI 8 тепер ви можете створити ще одну копію програм, наприклад, щоб використовувати два облікові записи в соціальних мережах і не перемикатися між обліковими записами. Кнопка клонування розташована в нижньому лівому кутку та позначена жовтою іконкою. Таким чином, за допомогою клонування ви можете залишатися в особистому обліковому записі Facebook і вести робочий одночасно.

Одна з найбільш функціональних новинок – Це нові сканери MIUI 8. Тепер вони мають ширший функціонал навіть для найвибагливіших користувачів. Доступні 6 різних варіантів сканерів, серед яких вже відомий сканер QR-кодів і торговий сканер. В іншому докладніше – З його допомогою можна знайти будь-який товар у відомому китайському інтернет-магазині Taobao. Зробити це можна, сфотографувавши потрібну позицію і завантаживши її в торговий сканер – аналогічні товари, ціни, подробиці та все, що ви хочете знати про цей товар. Торговий сканер корисний для користувачів усього світу і не обмежується межами Китайської республіки.

Також є вбудований перекладач. В даний час він може перекласти до 7 мов, серед яких англійська, китайська, японська, французька, іспанська, німецька та корейська. Але фактично всі мови будуть перекладені китайською. Додано та додаток для вирішення складних математичних завдань.

Родзинкою та головною прикрасою MIUI 8, на нашу думку, став додаток для сканування та редагування документів. Ви можете відредагувати або обрізати документ і навіть витягувати з нього текст, щоправда, лише однією мовою. Проте функція дає багато можливостей для обробки своїх документів прямо по дорозі на роботу.

А ось кілька функцій, які просто прибрали в MIUI 8.

Серед них дані про збереження та профіль батареї. Тепер виключена можливість мати кілька профілів батарей та перемикатися між ними. Цю функцію приховано в налаштуваннях батареї у верхньому правому куті.

Опція «Економний режим» для батареї MIUI 8 значно спростилася. Однак, у нас є нова функція аналізу батареї, яка доступна в меню батареї. Щоб скористатися нею, достатньо натиснути кнопку «Проаналізувати використання батареї» та переглянути детальний звіт про стан батареї.

Висновки

Версія MIUI 8 має безліч відмінностей від своєї попередниці, тоді як MIUI 6 відрізнялася від MIUI 7 не суттєво. Тепер з'явилося більше простору, основні додатки набули нового вигляду, а функціонал розширився щонайменше на десяток новинок. Думаємо, MIUI 8 привнесе в життя своїх користувачів більше можливостей та комфорту, і все це у поєднанні з дуже елегантною картинкою.