Mi VR Play - перший шолом віртуальної реальності від Xiaomi

Mi VR Play - це перший шолом віртуальної реальності від Xiaomi, нещодавно у світі відбувся офіційний старт продажів новинки, а ми у Xiaomi.ua вже підготували для вас огляд пристрою.

Комплект постачання

Mi VR Play поставляється в невеликій чорній коробочці з червоним написом китайською, всередині знаходиться сам шолом, кріплення на голову, а також інструкції з експлуатації до нього.

Дизайн

Шолом Xiaomi виконаний з м'якого матеріалу, у нас на огляді базова чорна модель із помаранчевим логотипом Mi на передній грані. У лінійці Mi VR Play буде ще багато варіантів кольорів шолома для максимальної персоналізації.

На передній частині шолома є відсік на блискавці з двома замочками, куди і поміщається смартфон. А на верхній та бічних частинах є кріплення для нейлонових ремінців, за допомогою яких шолом та кріпитися на голову користувача. Вручну можна відрегулювати розмір кріплення. Зверху у правому кутку знаходиться єдина клавіша керування з плавним ходом.

Шолом легкий як пінопласт і зручно сидить на голові, навіть після тривалого використання шия не втомлюється від нього, це, мабуть, найголовніше.

Принцип роботи

Як ви вже знаєте, Mi VR Play – це не самостійний гаджет, він працює у комплекті зі смартфоном. Є підтримка телефонів будь-яких брендів з діагоналями дисплеїв від 4.7 "дюймів до 5.7" дюймів, Mi Note влізе.

На сьогодні найпростіший спосіб випробувати віртуальну реальність - це встановити програму Google Cardboard або пошукати 3D ролики на YouTube. Смартфон із встановленим софтом встановлюється у спеціальний відсік, рівно по центру. Зображення на дисплеї розбивається на дві картинки - ліву та праву і за допомогою системи з лінз перетворюється на стерео-картинку, яка і сприймається нашим мозком, як 3D-реальність. Ось така проста схема роботи.

Контент

Бо в Китаї заборонені сервіси Google, Xiaomi розробила спеціальний додаток для Mi VR Play. Але в наших широтах із шоломом чудово працює і Google Cardboard. На сьогодні в Google Play є досить багато простих VR ігор, а також навчальних матеріалів, на кшталт дослідження дна океану. Крім цього, за допомогою сервісу Google Earth та Mi VR Play можна влаштувати собі екскурсію найцікавішими містами світу.

На YouTube можна знайти 3D ролики, які створюють ефект присутності на живому концерті. Виглядає все це дуже вражаюче. Повертаючи головою можна буквально подивитися, що відбувається навколо у віртуальному світі.

Mi VR Play – це перший крок Xiaomi на зустріч майбутньому. Компанія збирається продовжити випуск продуктів віртуальної реальності своїх фанатів. Цей шолом сподобався, він легкий і зручний і в одну мить може перетворити ваш смартфон на пристрій для споживання VR контенту.