Огляд смартфона Xiaomi Mi Max - тестування та висновки про велику новинку

Xiaomi цього року переставила свій перший справжній фаблет із неймовірно великим дисплеєм на 6.44 дюйми. Так як на сьогодні це максимально великий Mi-смартфон, він отримав закономірну назву Mi Max. Докладно про новинку читайте у нашому огляді.

Mi Max поставляється у великій білій картонній коробці прямокутної форми, на лицьовій грані є лише один напис червоного кольору Mi Max, а на тильній - короткі технічні характеристики. Усередині знаходиться сам смартфон, оригінальний зарядний пристрій та перехідник на наші розетки, а також USB кабель для заряджання та синхронізації зі скріпкою. На цьому комплект поставки закінчується.

Дизайн

Mi Max має металевий корпус, на задній панелі розташований круглий сканер відбитків пальців, логотип Mi, а також основна камера зі здвоєним LED спалахом. На передній грані розташовується 6.44" дюймовий Full HD дисплей, фронтальна камера та динамік з датчиками на верхній частині смартфона. Основний динамік розташований поруч із micro USB портом на нижній грані.

На верхній межі є стандартне 3.5 мм гніздо під навушники, а також інфрачервоний порт для керування побутовою технікою. На лівій грані є слот під SIM-картки та картки пам'яті формату microSD, картки підтримуються до 128 Гб. Розміри смартфона становлять 173.1 x 88.3 x 7.5 мм, а його вага – 209 грам.

Дисплей

Звичайно головною фішкою Mi Max є його дисплей. На сьогодні це найбільший смартфон у лінійці Mi, його екран має діагональ 6.44 дюйми з Full HD роздільною здатністю. Щільність точок на дюймів складає 342 пікселі. Екран має насичені кольори та контрастність 1000:1. Він досить яскравий, у MIUI є зручний повзунок регулювання яскравості, на сонці поводиться непогано, як типовий IPS екран. До чуйності сенсора також немає жодних претензій, дисплей працює на 5 із плюсом.

Начинка

Xiaomi Mi Max побудований на базі сучасної платформи Qualcomm Snapdragon 650. Це 6-ядерний процесор з двома ядрами Cortex-A72 з частотою 1.8 ГГц і 4 ядрами Cortex-A53 з тактовою частотою 1.4 ГГц. За графіку відповідає ядро ​​Adreno 510.

Оперативної пам'яті у цій версії 3 Гб, а флеш-пам'яті 32 Гб. Ще є Mi Max на 2/16 Гб та 3/64 пам'яті, а також топовий Mi Max з 4/128 Гб. Місткість акумулятора становить 4850 мАг, що цілком нормально для цього смартфона.

Сукупність досить потужної начинки ставить Mi Max в один ряд із сучасними флагманами, а операційна система MIUI 8 за швидкістю роботи та чуйністю легко може обігнати флагманські рішення від інших брендів.

Продуктивність

Така потужна начинка дозволяє Mi Max справлятися навіть із найвибагливішими завданнями та іграми. Тішить те, що 3 гігабайти оперативної пам'яті дозволяє смартфону без проблем запускати програми з диспетчера завдань без їх перезавантаження, пам'яті вистачає. Сама система працює швидко, відтворення графіки, а також анімація MIUI 8 виконується плавно і красиво.

Інтерфейс

Mi Max працює на базі Android 6.0 Marshmallow із встановленою MIUI 8, з коробки є українська мова, що не може не радувати. Інтерфейс MIUI 8 працює стабільно і плавно, в цілому 8-ма система має всі ті можливості, що й оригінальна MIUI 7, але при цьому з'явилося кілька додаткових функцій.

Наприклад, клонування програм: тепер на Mi Max можна створювати одну копію існуючої програми, в якій будуть використовуватися інші облікові дані. Наприклад, можна одночасно грати в гру на два акаунти, або запускати Viber, Telegram або будь-який інший месенджер з використанням іншої SIM-картки.

Ще є така функція, як другий простір, це окремий робочий стіл та інтерфейс для розмежування користувачів пристрою або, наприклад, для створення окремих столів для роботи в офісі та відпочинку вдома.

У Mi Max досить великий дисплей і в MIUI 8 з'явилася ще одна цікава функція, яка дозволяє додати зручності керуванню телефонами з такими великими екранами. Вона називається трекбол. Це невелика напівпрозора плаваюча "кулька", на яку можна задати найважливіші функції та симуляції клавіш, є підтримка 5 функцій.

Наприклад, на нашому Mi Max встановлені такі клавіші швидкого доступу:

- додому
- диспетчер додатків
- блокування
- скріншот
- клавіша назад

Трекбол легко переміщається дисплеєм, а після натискання на нього відкриваються задані можливості. Таким чином, смартфоном зручно керувати однією рукою. Також варто нагадати, що в MIUI є режим зменшення екрану, що досягається за допомогою свайпа від центральної клавіші до бічної.

Сканер відбитків пальців

Дактилоскопічний датчик, або сканер відбитків пальців розташований на задній грані у смартфона, це дуже вдале розташування з огляду на розміри Mi Max. Задати свій відбиток пальця можна в налаштуваннях екрана блокування, сам сканер працює без нарікань, він швидкий та розпізнає палець користувача навіть під невеликим кутом. Крім сканера ще доступні інші патерни захисту: графічний ключ і пінкод.

Камери

У Mi Max встановлено дві камери: фронтальна на 5 Мп з апертурою F/2.0 та кутом огляду 85 градусів, а також основна на 16 Мп з конструкцією з 5 лінз і такою самою апретурою F/2.0. Поруч із основною камерою знаходиться потужний подвійний LED спалах.

Додаток "Камера" в MIUI 8 мінімалістичний, але має кілька режимів зйомки, на кшталт Fisheye, панорама, голосовий спуск затвора і портрет, а також вбудовані фільтри для знімків і HRD режим. Також Mi Max вміє записувати Full HD ролики, відео доступні режими SloMo і TimeLapse.

Висновки

Xiaomi Mi Max - це чудовий фаблет для тих, кому мало 5.5 дюймів. Він має чудовий великий і чуйний сенсорний дисплей, гарний запас потужності, а також свіжу ОС MIUI 8, яка мабуть є гідністю будь-якого Mi смартфона.

Придбати Mi Max можна у нашому інтернет-магазині магазині Cdma Plus