7 головних фактів Xiaomi Redmi 3

1. Незважаючи на індекс "3" Redmi 3, не третій смартфон у лінійці Redmi

Смартфон отримав індекс "3", що означає "третє покоління" у назві Redmi, проте це не зовсім так. За ліком смартфон не третій, історія випуску бюджетної лінійки Redmi така: Redmi -> Redmi 1S -> Redmi 2 -> Redmi 2A -> Redmi 3. Таким чином Redmi 3 вже п'ятий смартфон із серії доступних апаратів Xiaomi.

2. Роздільна здатність дисплея

Як відомо, діагональ дисплея у Redmi 3 виросла в порівнянні з попередниками, однак дозвіл залишився колишнім. Xiaomi пішла на такий крок заради автономності пристрою, чим менше роздільна здатність дисплея, тим менше навантаження на процесор і відповідно витрата енергії на малювання картинки на екрані. При цьому щільність пікселів на дюйм не сильно постраждала, в 4.7 "дюймовому Redmi 2 вона становила 312 ppi, а в 5" дюймовому Redmi 3 - 293 ppi. Як бачите, різниця невелика і практично непомітна людським оком.

3. Слот microSD мутував, але лишився

Зазвичай цільнометалеві смартфони позбавлені слота для microSD карток, конструкція не дозволять, та й з міркувань естетики робити ще один лоток для microSD картки поруч із SIM некоректно. Незважаючи на статистику, Redmi 3 все ж таки не втратив microSD слот, вірніше втратив, але пам'ять розширити можна.

Слот перемістився в один із лоточків для SIM-карток, таким чином вимогливі до пам'яті користувачі таки зможуть розширювати пам'ять Redmi 3 за допомогою microSD карток, до речі аж до 128 Гб (!).

4. Три кольори Redmi 3, як на коробці, ви впевнені?

Redmi 3 на промо зображенні показано у трьох кольорах, які вже стали класичними для смартфонів останніх років. Однак не все так просто. На картинці ми можемо бачити срібний, золотий і сірий (мокрий асфальт) Redmi 3. Також, крім кольору на задній грані, є ромбовидний малюнок на всіх трьох моделях.

Однак є ще одна версія смартфона – золота, яка позбавлена ​​малюнка та просто гладка. Таким чином виходить, що Redmi 3 представлений у чотирьох варіаціях - дві золоті моделі, срібна та сіра.

5. Великий акумулятор

У Redmi 3 встановлена ​​батарея на 4100 мАг, це майже вдвічі більше, ніж у попередньому Redmi 2, який оснащувався акумулятором лише на 2200 мАг. Можете уявити, як зросте автономність смартфона?

6. Камера як у Redmi Note 3

Смартфон отримав таку саму основну задню камеру, як і фаблет Redmi Note 3. Це 13 Мп камера, яка має фазовий автофокус (PDAF), апертуру f/2.0 і може робити знімки HDR. Як і в попередній моделі, поряд з камерою є LED спалах. Нагадуємо, що в Redmi 2 стоїть камера із сенсором на 8 Мп.

7. Всього на 11 грам важче

Незважаючи на те, що Redmi 3 отримав повністю металевий преміальний корпус, збільшений дисплей та габарити - його вага стала всього на 11 грам більшою, ніж вага попередника в особі Redmi 2.

При цьому Redmi 3 ще й тонший, ніж попереднє покоління, його товщина становить 8.5 мм проти 9.4 у Redmi 2.