Xiaomi Mi5 - флагман 2016 року представлений офіційно

Нарешті сталося те, на що фанати Mi чекали по всьому світу вже більше 1.5 років - сьогодні Xiaomi офіційно представила свій флагман 2016 року Mi5.

Дизайн

Смартфон отримав класичний дизайн із загнутими 3D гранями, на передній грані розташовується дисплей з діагоналлю 5.15" дюймів. Під дисплеєм знаходиться фізична клавіша з вбудованим сканером відбитків пальців - так, тепер у Xiaomi в арсеналі цілих два апарати 3/Pro із заднім сканером та Mi5 з переднім.

Корпус смартфон зроблений зі скла або кераміки на вибір, виглядає це приголомшливо.

Дисплей

Дисплей Mi5 має діагональ 5.15" дюймів - щось середнє між комфортними але невеликими 5.0 дюймами і великими але не завжди зручними 5.5" дюймами. Тип матриці IPS, кольори яскраві і насичені, сам екран виконаний за технологією Sunlight Display: він реагує на світло і в залежності від освітленості підсвічує потрібні ділянки.

Начинка

Смартфон Mi5 працює на гідному флагманському процесорі Snapdragon 820 від Qualcomm. Оперативної пам'яті тут є 4 Гб Гб (залежно від моделі), а обсяг вбудованого сховища для файлів становить 128 Гб у максимальній модифікації.

Фішки

У Mi5 встановлена ​​камера на 16 Мп Sony IMX298, яка володіє 4-х осьовою стабілізацією зображення, при цьому вона чудово фотографує як вдень, так і в темний час доби.
Є технологія швидкої зарядки Quick Charge 3.0, а також три світлові варіації – золотий, білий та чорний Mi5. Буде ще одна ексклюзивна модель Mi5 у золотому кольорі з малюнком на задній грані, щось схоже ми спостерігали з вами у Redmi 3. Також у смартфоні є NFC чіп, як і очікувалося раніше.
Mi5 поставляється з операційною системою MIUI V7 заснований на передовій Android 6.0 Marshmallow.

Характеристики Mi5

процесор Snapdragon 820 від Qualcomm
ОЗУ 4 Гб (залежно від моделі)
флеш-пам'ять до 128 Гб
3D керамічний/скляний корпус
дисплей 5.15” дюймів
сканер відбитків пальців на передній грані
16 Мп 4-х осьова OIS основна камера з фазовим автофокусом PDAF
фронтальна на 4 Мп
батарея на 3000 мАч
швидка зарядка Quick Charge 3.0
NFC чіп
MIUI 7 на Android 6.0 Marshmallow