Смартфони можуть «гнутися» завдяки новій технології OLED-дисплеїв, які виготовляються на пластиковій підкладці. Раніше вони виготовлялися на скляній. LG та Samsung створили свої окремі підрозділи, які відповідають за виготовлення даних екранів.

Анонс LG ні кого не здивував, так як чутки про апарат вже давно просочилися в пресу. На відміну від Samsung Galaxy Round, у новинці LG згин йде по горизонтальній осі або "по контуру обличчя", як уточнюють у LG.

LG Flex має діагональ дисплея 6 дюймів, а роздільна здатність становить 1280 x 720 пікселів. Керує гаджетом Android 4.2.2 Jelly Bean, процесор у нього Qualcomm Snapdragon 800. У смартфоні є 32 ГБ вбудованої пам'яті, 2 ГБ оперативної пам'яті, а також 13-мегапіксельна камера. Кнопки керування були запозичені у моделі LG G2. Вага LG Flex складає 177 грамів.

Окремо було підкреслено, що в LG Flex вперше використана технологія Stack&Fold, пошарового виробництва акумуляторів. Вона забезпечує здатність гнутися батареї, а також заповнювати всередині апарату простір. При цьому заявлена ​​ємність батареї така сама, як у HTC One S і становить — 3500 мАг.

Наступною інновацією стало еластичне покриття на задній стороні корпусу. Його охрестили "самозагоюваним", порівнявши з Росомахою в коміксі Marvel, який мав надздібності. За твердженням LG, неглибокі подряпини, що з'являються в процесі експлуатації, зникають самі собою.

Застосування незвичайної форми телефону в даний момент вкрай обмежене. Проте фахівці компанії працюють над цим. Так, хитнувши гаджет, можна викликати меню додатків та виводити апарат із режиму сну. До того ж, як підкреслюють у компанії, криволінійний дисплей сприяє посиленню враження від ігор та перегляду відео.

LG Flex, як і Samsung Galaxy Round з'явиться спочатку тільки в листопаді 2013 року в Кореї. Мріяти, що цей апарат, як і новітні планшети в Києві з'являться найближчим часом, не доводиться. Хоча LG не виключає, що LG Flex з'явиться і за межами Кореї на зарубіжних ринках. Ці деталі будуть оголошені пізніше.