Motorola Xoom 602Motorola XOOM – один з перших планшетних андроїд з екраном 10,1 дюймів, які випускаються в різних варіаціях і стандартах, першим створив конкуренцію популярним планшетам IPad. Після свого виходу Xoom встиг завоювати серця своїх потенційних покупців та любителів операційної системи Android.

Motorola Xoom MZ602 оснащений досить потужним обладнанням. Він має процесор 1 ГГц NVIDIA Tegra 2, може похвалитися 1Гб DDR2 оперативною пам'яттю, 32 Гб вбудованої пам'яті, ємнісним дисплеєм 10,1-дюймів, 1280 х 800, вбудованим модулем 3G (Інтертелеком, також HD, та безліч бездротових варіантів підключення. Існують також Wi-Fi версії Motorola XOOM.

3G планшет Motorola Xoom досить красиво побудований, хоча на перший погляд, Ви будете думати, що бачили цей дизайн раніше, трохи нагадує IPad. Спина і боки Motorola Xoom пофарбовані в матовий чорний колір, має вигнуті кути, планшет досить громіздкий, його вага 680 грам дає йому незначну тяжкість у руках. Реально для людей, які постійно тримають його не випускаючи з рук, буде важко, не така вже й легка. На лівому боці пристрою, є дві кнопки регулювання гучності,  на нижній стороні Ви знайдете Micro USB та міні-HDMI гніздо, з датчиком для підключення докстанції.  Моторола дивно вибрали місце розміщення кнопки живлення/сну, вона знаходиться на задній панелі поряд з об'єктивом камери та спалахом, поряд розміщені стереодинаміки.

Внутрішні характеристики Motorola Xoom у порівнянні з іншими планшетами досить конкурентоспроможні - і продуктивність планшета на високому рівні. Тестування терміну служби батареї з відтвореним відео, яскравість екрану на 65 відсотків показав результат у 8 з половиною годин, сам виробник заявляє до 10 годин роботи. При тестуванні WiFi та 3G Інтернет були активні. Одним словом Motorola Xoom і сьогодні є актуальним, незважаючи на свою застарілість. На сьогоднішній день із десяти дюймових планшетів актуальним є Motorola Xoom 2, він же Motorola XYBOARD.