Предметом нашого огляду став планшет преміум класу Motorola DROID Xyboard MZ617 – десятидюймовий, також у цій статті торкнемося його восьмидюймового брата Xyboard MZ609. Ці планшети підтримують роботу як у мережі CDMA, так і GSM.

Назва планшета пов'язана з успішним брендом Motorola Droid, за дизайном дуже схожий на Droid RAZR, його конічні краї роблять його стильним і зручнішим у використанні, хоча багато хто вважає, що Motorola зробила їх такими, щоб уникнути судових витрат від компанії Apple . Тим не менш, виглядає дуже добре, і тримати в руках зручно. Задня частина планшета виготовлена ​​з алюмінію, гарні тактильні відчуття, мені також дуже подобається гумове футерування, як для естетики і просто робить його менш слизьким при використанні. Завдяки матеріалу, з якого зроблено Motorola DROID Xyboard, виглядає дуже міцним.

Екран планшета HD-IPS LCD ємнісний сенсорний, з підтримкою 16 мільйонів кольорів. Розмір дисплея становить 800 х 1280 пікселів, 10,1 дюйма (149 пікселів на дюйм щільність пікселів) та захисне скло Corning Gorilla. Екран має приголомшливі кути огляду, навіть на яскравості в 30% він дозволяє якісно відображати на екрані всі дії, його зручно використовувати для роботи, дивитися фільми, грати в ігри, спілкуватися в чатах та багато іншого.

Потужний процесор Motorola DROID Xyboard MZ617 - двоядерний 1,2 ГГц Cortex A9 CPU та графічний прискорювач PowerVR SGX540. Продуктивність дозволяє без проблем виконувати кілька завдань одночасно, об'єм оперативної пам'яті – ; 1 ГБ, і є різні варіації вбудованої пам'яті, 16ГБ, 32ГБ та 64ГБ. Можливості для розширення немає, тому потрібно визначиться відразу, скільки пам'яті буде достатньо для користування. Операційна система Android 4.1.2.

Основна камера Motorola DROID Xyboard MZ617 складає 5-Мп, і на передній панелі також розташована камера 1,3-мегапікселів. Я думаю для планшета це більш ніж достатньо.

Акумулятор Motorola DROID Xyboard 10.1 MZ617 літій-іонний, має ємність 7000mAh. Час роботи до 10 годин у середньому режимі активності та в режимі очікування дозволяє тримати заряд до 1470 год.

Для користувачів, яким 10 дюймів планшета багато, компанія випустила меншого брата з дисплеєм 8,2 дюйми Motorola DROID Xyboard MZ609. За характеристиками відмінностей немає, єдина лише відмінність у ємності акумулятора, в MZ609 вона становить 3960 мАг.