Panasonic озвучила нову дату виходу величезного за своїми розмірами 20 дюймового планшетника Toughpad UT-MB5. Він має суперчіткий 4K-екран з роздільною здатністю на 3840х2560 пікселів. Новинка у США надійде на роздрібний ринок до січня 2014 року. Її вартість оцінили в 5999 доларів. Купити планшет у Києві можна буде, швидше за все, навесні 2014 року.

Toughpad анонсували ще на січневій виставці CES 2013 на початку року, де він виступав як прототип пристрою. На початку вересня на IFA було представлено його фінальну версію. Як заявляє Panasonic, Toughpad стане найлегшим і найтоншим 20-дюймовим планшетом у світі. Він зможе показувати документи у великому форматі, який можна порівняти з А3 у натуральну величину, дозволяючи планшету стати відповідним пристроєм для показу та перегляду журналів, газет та інших зображень, у яких буде аналогічне співвідношення сторін.

Днями Panasonic зробила заяву, що американська версія планшета буде комплектуватися 8 гігабайтами оперативної пам'яті, РК-екраном з надвисокою роздільною здатністю, SSD-накопичувачем об'ємом 256 ГБ, а також фронтальною 1-мегапіксель. -камерою.

В основу планшета стане процесор Intel Core i5-3437U vPro. За дискретну графіку відповідатиме відеокарта з двома гігабайтами пам'яті NVIDIA GeForce 745M. Також будуть присутні модулі Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, слот для карток SD, повноцінний USB 3.0 порт та Bluetooth 4.0.

Функціонувати Toughpad буде під керуванням осі Windows 8.1. Новинка позиціонуватиметься як інструмент для фахівців з галузі відеомонтажу, дизайну, фотографії, будівництва та медицини.

В автономному режимі планшет зможе пропрацювати зовсім недовго – трохи більше двох годин. Також пристрій навряд чи можна назвати мобільним: вага Toughpad складає 2,5 кілограми. У зв'язку з цим Panasonic до нього, для перенесення, пропонує докупити кейс і спеціальну підставку, яка зможе перетворити Toughpad на комп'ютер-моноблок. Товщина планшета складає лише 1,25 см.

В якості додаткового аксесуара Panasonic анонсувала до нього стілус Electronic Touch Pen, здатний підключатися до планшета через Bluetooth або інфрачервоний порт. Завдяки ньому Toughpad стане доступним у вигляді графічного планшета. Стілус має багато рівнів чутливості – всього до 2000 рівнів. Чекатимемо на новинку.