Компанія Huawei планує постачати на ринок північноамериканського континенту смартфони, які матимуть змогу працювати одночасно з двома операційними системами — Android та Windows Phone. Про це в інтерв'ю представникам Trusted Reviews повідомив директор відділу маркетингу Шао Ян. Причин, які спонукали компанію піти на такий крок, він називати не став, але зазначив, що при установці тільки ОС Windows Phone апарат не став би досить привабливим для покупців. Фактичного появи на ринку апаратів з можливістю вибору завантажуваного типу ОС від Huawei варто очікувати у другому кварталі поточного року. Ймовірно, вони з'являться одночасно або трохи пізніше, ніж вийде оновлення Windows Phone 8.1. Варто зазначити, що Huawei не стала першою компанією, що проголосила можливість випуску подібних апаратів, раніше про це повідомляли представники Microsoft. Це один із крайніх заходів, на які готова піти американська корпорація для популяризації своєї ОС.
 
На виставці CES 2014 компанія Huawei анонсувала свій новий смартфон Ascend Mate 2, який є спадкоємцем торішнього Huawei Ascend Mate та належить до категорії "планшетофонів". Пристрій обладнано 6,1-дюймовим дисплеєм з невеликою за сучасними мірками роздільною здатністю, яка складає всього 720p. Смартфон підтримує мережі четвертого покоління стандарту LTE. Huawei Ascend Mate 2 працює під управлінням ОС Android 4.3 Jelly Bean з інтерфейсом Huawei Emotion і базується на процесорі HiSilicon або Qualcomm Snapdragon MSM8928 (обидва чотириядерні, з тактовою частотою 1,6 ГГц). Серед інших характеристик апарату - 2 ГБ RAM, 16 ГБ вбудованої пам'яті, microSD-слот, 13-Мп та 5-Мп камери, Wi-Fi, Bluetooth та GPS. Товщина смартфона становить 9,5 мм, а вага – 202 грами.
 
Цікавою особливістю Huawei Ascend Mate 2 є дуже ємний акумулятор - 4050 мАг, від якого можна заряджати інші портативні пристрої. Тобто смартфон працює фактично як зовнішній зарядний пристрій. Відомо, що Huawei Ascend Mate 2 почне продаватися в США в березні щодо інших регіонів, а також вартості новинки ясності поки немає.