Компанія Huawei представила два нові флагманські смартфони на базі Android, один з яких відноситься до категорії «фаблетів». Пристрої, названі відповідно P8 і P8max, були анонсовані на заході в Лондоні. P8 оснащений 5,2-дюймовим дисплеєм із щільністю пікселів 424 ppi, а P8max має екран розміром 6,8 дюйма на 326ppi. Дозвіл в обох екранів – Full HD.

huawei p8

Нові смартфони працюють під керуванням операційної системи Android 5.0 Lollipop з фірмовим користувальницьким інтерфейсом Emotion 3.2, обидва мають 13-мегапіксельну камеру ззаду і 5-мегапіксельну спереду. Тильні камери оснащені системою оптичної стабілізації зображення (OIS), яка дозволяє робити досконаліші знімки в умовах низького освітлення без використання спалаху. За словами Huawei, застосований тут оптичний стабілізатор «найкращий у своєму класі» і вдвічі стабільніший у порівнянні з iPhone 6 Plus.

huawei p8

Унікальним для моделі P8 є процесор цифрового оброблення сигналів рівня DSLR-камер. Програмні можливості камери Р8 дозволяють робити знімки з навмисно розмитими нічними вогнями машин, що зазвичай виходить тільки із дзеркальною камерою з тривалою витримкою.

huawei p8

Модель P8 є послідовником P6 та P7, випущених Huawei протягом останніх двох років. Новий смартфон має товщину 6,4 міліметра (для порівняння: товщина iPhone 6 становить 6,9 міліметра) і важить 144 грами – на 15 грам важчий за флагман Apple.

huawei p8

За рахунок більш тонкої рамки дисплей P8 вийшов на 0,5 дюйма більше дисплея iPhone 6. Huawei каже, що P8 має найкраще у своєму класі співвідношення екрана до корпусу телефону. Повідомляється, що на відміну від Samsung Galaxy S6 та Apple iPhone 6, смартфон Huawei P8 має повністю плоску задню панель.

huawei p8

P8 буде доступний у білому, чорному, сірому та золотому кольорах, тоді P8max вийде в наступних кольорах: золото, шампань та сірий титан.

Обидва варіанти P8 покладаються на 8-ядерний процесор Huawei Kirin 930 з тактовою частотою 2,0 ГГц і задіяють 3 ГБ оперативної пам'яті.

Модель P8 отримала 16 ГБ внутрішньої пам'яті, P8max – до 64 ГБ. Обидва пристрої мають слот для карт MicroSD ємністю до 128 ГБ.

Повного заряду батареї P8 вистачить на день інтенсивного використання або півтора дня використання у звичайному режимі. За словами Huawei, iPhone 6 і Galaxy S6 цей показник нижче. Потужна батарея P8max на 4360 мАг забезпечує два повні дні звичайного використання.

Ще P8 має нанопокриття, яке наділяє його водонепроникними властивостями без будь-яких додаткових кришок. Крім того, компанія збирається продавати разом з P8 кришку з вбудованим дисплеєм на електронному чорнилі, з якого можна читати електронні книги без шкоди для очей і заряду батареї смартфона.

Ціна на P8 стартує з позначки 499 євро (16 ГБ пам'яті) та фінішує на позначці 599 євро за версію з 64 ГБ. Huawei P8max також поставляється у двох версіях: на 32 ГБ (549 євро) та 64 ГБ (649 євро). На момент запуску смартфони будуть доступні у більш ніж 30 країнах світу, включаючи Китай, Колумбію, Францію, Німеччину, Мексику, Іспанію, Південну Африку, Туреччину, ОАЕ та Велику Британію.